Cât de mult stau românii la muncă în comparație cu restul angajaților din Europa! Câte ore „pierd” pe săptămână

Ultima actualizare:

Dacă vă numărați printre românii care au simt că orele de muncă se adună de-a lungul unei săptămâni în număr mult mai mare decât ar fi normal, ei bine, se pare că aveți perfectă dreptate! Conform datelor publicate de către Eurostat, românii muncesc mult mai multe ore decât media Uniunii Europene!

În Țările de Jos se muncește cel mai puțin / foto: Freepik
În Țările de Jos se muncește cel mai puțin / foto: Freepik

Ați fost vreodată în situația de a vă afla la locul de muncă, obosiți și încă sufocați de cerințele șefilor, iar în acele momente v-a trecut prin minte gândul că nu este posibil ca numărul de ore pe care îl adunați de-a lungul unei săptămâni să fie unul normal? Ei bine, dacă da, deși puteți fi surprinși să aflați acest lucru, ați avut perfectă dreptate! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, un studiu publicat recent arată o situație îngrijorătoare în țara noastră!

Se pare că miercuri, cei de la Eurostat au publicat un studiu interesant despre numărul de ore muncite într-o săptămână de-a lungul Uniunii Europene, iar țara noastră se află destul de mult peste media continentului. Mai precis, în România veți lucra în mod normal un număr de 40,2 ore într-o săptămână, presupunând că vârsta voastră este cuprinsă între 20 și 64 de ani.

Românii muncesc mai mult și trăiesc din ce în ce mai greu

Dacă sunteți curioși cât de prost stăm față de restul Europei, ei bine, diferența este una considerabilă. În medie, în Uniune, în același segment de vârstă se ajunge undeva la 37,5 ore de lucru în fiecare săptămână, cel puțin așa stăteau lucrurile în anul 2022.

În ciuda orelor de muncă, putem observa cu toții că acestea nu se traduc și într-un trai mai bun, cel puțin pentru vasta majoritate a românilor. La egalitate cu noi la numărul de ore muncite săptămânal stă Bulgaria, însă, lucrurile puteau fi și mai grave! În Grecia se ajunge la 41 de ore de lucru într-o săptămână, urmate de Polonia, cu 40,4.

La polul opus, în Țările de Jos se muncește cel mai puțin, mai precis, 33,2 ore. Germania și Danemarca lucrează și ele mai lejer decât noi, ajungând la 35,3 respectiv 35,4 ore pe săptămână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
image
image
image
image
image
image
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net