Protestul transportatorilor şi al fermierilor, ziua 9. Drumuri blocate. În Afumaţi, prima bandă spre Capitală e ocupată de TIR-uri şi tractoare

În mai multe părți ale țării și astăzi, 18 ianuarie, protestele continuă. Traficul este îngreunat pe DN 2, la vama Siret, iar în Afumaţi, prima bandă spre Capitală e ocupată de TIR-uri şi tractoare. 

Transportatorii continuă protestele Foto: Inquam Photos
Transportatorii continuă protestele Foto: Inquam Photos

Ce a transmis ministrul Agriculturii 

Ministrul Agriculturii Florin Barbu le-a transmis, aseară, fermierilor din Afumaţi că sunt aştepaţi la minister, în această dimineaţă, pentru o nouă discuţie, iar invitaţia este valabilă pentru toţi fermierii indiferent dacă fac sau nu parte din asociaţii, scrie Observatornews.ro.

Am transmis, în această seară fermierilor care se află în stradă, în zona Afumați o nouă invitație la dialog la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru mâine dimineață la ora 9.00. Îi aștept la minister pe toți fermierii, indiferent dacă fac sau nu parte din asociațiile care au fost în această săptămână la întâlnirile organizate la MADR sau au dat deja mandat delegației care s-a prezentat la Ministerul Agriculturii sâmbătă, 13 ianuarie 2024. 

Ministrul Agriculturii: "Ușa Ministerului este deschisă"

Așa cum am spus, ușa Ministerului este mereu deschisă, iar fermierii vor găsi oricând în mine un partener de dialog pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Constat că în spațiul public este întoarsă pe toate fețele o declarație în care aș fi jignit fermierii. Ca să fie clar pentru toată lumea: răspunsul meu la o întrebare corectă venită din partea reporterilor nu s-a referit la fermieri ci la persoanele care nu au calitatea de fermier și încearcă să se cațere pe o nemulțumire a unor oameni care cu adevărat întâmpină probleme. Îmi pare rău dacă s-a înțeles altceva, de aceea îmi cer scuze față de fermierii care s-au considerat vizați de această declarație.

Nu aceasta a fost intenția mea, dimpotrivă. Respectul pe care îl port fermierilor îl demonstrez din prima zi de mandat, așa cum am făcut-o în fiecare funcție pe care am ocupat-o, prin punerea în aplicare a măsurilor de sprijin pentru activitatea lor. Vă asigur că acest respect va fi continuat, indiferent cât se chinuie unii și alții să imprime în spațiul public contrariul", este mesajul postat, pe Facebook, de ministrul Florin Barbu.

Protestatarii află ce vor primi de la Guvern

Astăzi, protestatarii află ce vor primi de la Guvern, care vrea să pună capăt protestului transportatorilor și fermierilor și adoptă în ședința care va avea loc în câteva ore mai multe acte normative prin care rezolvă o parte din nemulțumiri. Protestele fermierilor afectaţi de importul de cereale ucrainene a fost discutată ieri şi în Parlamentul European.

Trafic îngreunat pe DN2

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier. 

La nivel național, cât și pe arterele rutiere principale, se circulă în general pe un carosabil uscat, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt normale. În contextul protestelor transportatorilor/fermierilor, traficul rutier este îngreunat pe DN 2 pe sensul de ieșire din țară prin Vama Siret, județul Suceava, unde circulația se desfășoară dirijat. Pe DN 2 în localitatea Afumați, județul Ilfov, prima bandă a sensului către București este ocupată de autovehiculele staționate, circulația desfășurându-se pe banda a doua, fără probleme majore de fluență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net