Puţină ordine în jucării? N-ar strica!

28 iulie 2012
simeon stalpnicul png

Cu c├ót ├«ncerc─âm mai mult s─â ├«i amenaj─âm copilui o camer─â pe gustul lui, colorat─â ┼či plin─â de juc─ârii, cu at├ót risc─âm s─â c─âdem ├«n extrema cealalt─â. Camera ar putea deveni mult prea aglomerat─â ┼či obositoare.

simeon stalpnicul png

Designerul Click! Cristina Joia te ajută să menţii un echilibru.

├Än primul r├ónd mobila ┼či pere┼úii ar trebui s─â fie de culoare deschis─â: alb, crem, acestea fiind nuan┼úele de baz─â.

Mai departe, ├«n func┼úie de sexul copilului ┼či de personalitate, pute┼úi construi.

Culorile lui preferate, fie c─â sunt ro┼ču, albastru, verde sau portocaliu, ar trebui s─â se reg─âseasc─â mai degrab─â ├«n decora┼úiuni: un covora┼č, c├óteva sertare, veioza sau cuvertura de pat.

Dacă aveţi doi copii, cea mai bună variantă sunt paturile supraetajate

simeon stalpnicul png

"Fiecare cameră poate avea o singură temă: cu prinţese, marină, cu personaje din desene animate etc.

Dar aceste desene ┼či culori ar trebui s─â se reg─âseasc─â doar pe un perete, sau ├«n decora┼úiuni.

Ce e prea mult, strică, iar camera ar deveni prea obositoare, încărcată. Mai ales că oricum este plină de jucării", spune Cristina Joia.

Mobila albă e cea mai potrivită în camera copiilor

simeon stalpnicul png

O camer─â potrivit─â, ordonat─â ┼či aerisit─â, ar trebui s─â respecte c├óteva condi┼úii:

Culorile de baz─â (ale pere┼úilor ┼či mobilierului) s─â fie deschise: bej, alb, crem, gri deschis, nuan┼úe ideale pentru ambele sexe.

Albastru pentru b─âiat ┼či roz pentru feti┼ú─â este demodat. Alege mai degrab─â nuan┼úe accent de verde, bleu, turcoaz pentru el ┼či de lila, portocaliu sau ro┼ču pentru ea.

Un singur perete ar putea avea tapet. Sau poţi monta pe el o tablă pe care copilul să deseneze sau chiar întregul perete, dacă e vopsit cu lavabil, ar putea fi pus la dispoziţia celui mic.

"Exist─â ni┼čte carioci speciale, care se spal─â. ├Än felul acesta, dec├ót s─â-┼úi scrie pe to┼úi pere┼úii ┼či pe toat─â mobila, mai bine s─â-i dedici un col┼ú al lui", explic─â designerul.

Folose┼čte mobilier modular, care economise┼čte spa┼úiul. Exist─â paturi supraetajate, cu sertare la fiecare treapt─â a sc─ârii ┼či cu birou imediat sub, paturi cu lad─â mare de depozitare, sau mobilier cu multe sertare.

Te-ai s─âturat de juc─ârii ├«mpr─â┼čtiate peste tot? F─â pu┼úin─â ordine! Acestea se pot pune ├«n cutii decorative, ├«n saci care se pot at├órna de perete sau de u┼č─â, sau ├«n sertarele inferioare.

E foarte important ca cel mic s─â ajung─â u┼čor la toate sertarele ├«n care sunt juc─âriile lui, pentru a le putea pune la loc, dup─â ce le-a folosit.

Centrul camerei e bine să fie liber. E locul în care copilul se poate juca.

Nu pune mochet─â pentru c─â re┼úine mult praf ┼či microbi, iar cel mic, juc├óndu-se mult pe jos, se poate ├«mboln─âvi. Cel mai indicat e parchetul, peste care s─â fie puse covora┼če colorate, suficient de mici ├«nc├ót s─â poat─â fi sp─âlate u┼čor.

Pentru a nu se deplasa ┼či pentru a evita alunec─ârile pe ele, acestea se pot lipi de parchet.

Decora┼úiunile e bine s─â fie pe o singur─â tem─â, alt┬şfel, camera ar deveni obositoare. Nu-i pune patul cu picioarele spre u┼č─â, nici cu t─âblia spre fereastr─â ┼či nici ├«n mijlocul camerei.

Ideal e cu latura mare la un perete, pentru a se simţi mai protejat.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg