RADET: Apă călâie pentru ca bucureştenii să aibă căldură noaptea
Este oficial. Mai marii RADET şi ai Municipalităţii anunţă în sfârşit bucureştenii preţul pe care îl plătesc pentru a primi căldură noaptea: apa caldă este călâie. Explicaţia? CET-urile din subordinea Elcen nu furnizează agent termic la temperatura optimă. Afirmaţiile vin după ce la sediul regiei s-au primit peste 6.000 de sesizări privind lipsa apei calde pe timp de noapte.
Autorităţile se chinuie acum să explice ceea ce bucureştenii au simţit pe pielea lor în ultimele nopţi.În spatele unor detalii tehnice stufoase, experţii regiei încearcă să explice cum de au ajuns bucureştenii să sufere din cauza incompetenţei unor salariaţi.
"ELCEN furnizează RADET București agentul termic la temperatura de aproximativ 69 de grade Celsius. Pentru a asigura căldura și apa caldă de consum, în raport cu temperaturile exterioare, ELCEN trebuie să o furnizeze la aproximativ 80 de grade Celsius.În situația dată, RADET a efectuat manevrele pentru scăderea temperaturii apei calde de la 55 de grade Celsius la circa 48-50 de grade Celsius, pentru a putea îmbunătăți parametrii de debit și temperatură la încălzire pe timp de noapte, până la reglementarea integrală a situației", se arată în comunicatul remis ieri de mai marii RADET.
Aşadar pe termen nelimitat, locuitorii celui mai mare oraş al ţării care beneficiază de sistemul centralizat de furnizare a energiei termice vor avea căldură noaptea cu preţul lipsei apei calde. Aceasta deşi viceprimarul Capitalei, Eugen Nicolaescu promitea miercuri rezolvarea acestor probleme
"Am avut, în ultimele zile, probleme cu apa caldă, în sensul că temperatura acesteia, în anumite intervale orare şi în anumite zone ale Capitalei, a fost mai scăzută decât în mod normal. Problemele au fost legate de temperatura agentului termic furnizat RADET de către ELCEN, însă au fost rezolvate în cursul zilei de miercuri, astfel că bucureştenii au apă caldă şi căldură la parametrii normali", anunţa Nicolaescu.