A murit cardiologul Radu Ciudin, autorul unei premiere medicale de excepție în România

Ultima actualizare:

Radu Ciudin, primul medic care a montat un cardiodefribrilator în România, a încetat din viață după o luptă grea cu o boală cruntă. 

A murit cardiologul Radu Ciudin, autorul unei premiere medicale de excepție în România
A murit cardiologul Radu Ciudin, autorul unei premiere medicale de excepție în România

Radu Ciudin, medic primar cardiolog și șeful Secției de Cardiologie de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. CC Iliescu”, s-a stins din viață la 63 de ani, în urma unei îndelungate suferințe, provocate de o boală grea.

Anunțul a fost făcut de Centrul Medical Internațional București, care a transmis un mesaj de adio regretatului medic. 

Întreaga lume medicală este în doliu și mulți au transmis condoleanțe prin intermediul rețelelor de socializare.

"Cu durere în suflet anunțăm trecerea în lumea Drepților la vârsta de 63 ani a Conf. Dr. Radu Ciudin, Șef de Secție Cardiologie la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. CC Iliescu”, Fundeni.

Domnul Doctor Radu Ciudin rămâne în amintirile noastre, ale colectivului Centrului Medical Internațional București, ale pacienților domniei sale, ca un om blând, discret, un doctor care si-a dedicat întreaga activitate profesională pacienților, un om iubit şi respectat.

Fost cadru universitar, Domnul Doctor Radu Ciudin a îndrumat şi responsabilizat numeroase generații de studenți şi medici tineri.

Domnul Doctor Radu Ciudin este cel care a implantat primul cardiodefibrilator din România, Doctor în științe medicale cu supra specializare în Electrofiziologie Cardiacă şi Stimulatoare, Membru Titular al Societății Britanice de Cardiologie, Ambasador al cardiologiei de elită din România, Membru al Societății Americane de Pacing şi Electrofiziologie Dumnezeu să-l ierte", scrie Centrul Medical Internațional București pe pagina de socializare. 

Dr. Radu Ciudin, o viață închinată medicinei la cel mai înalt nivel

Dr. Radu Ciudin a fost unul dintre cei mai respectați medici din România, datorită realizărilor sale de excepție în domeniul medical. Acesta a montat primul cardiodefribrilator în România în 1997 și a fost recunoscut ca Ambasador al cardiologiei de elită din România.

Radu Ciudin a lucrat timp de patru ani în Londra în domeniul electrofiziologiei. Într-un interviu pentru Adevarul acestta a declarat că a revenit în România, deoarece este nevoie de profesioniști care și-au însușit cunoștințe noi. 

Reputatul medic Radu Ciudin s-a născut în București, la 10 februarie 1959. După absolvirea Facultății de Medicină Generală „Carol Davila", Ciudin a plecat în Londra în 1992 unde a făcut practică timp de patru ani la Spitalul „St. Bartholomew's", Clinica de Cardiologie, din Londra, datorită bursei de merit a Societăţii Europene de Cardiologie.

În 1997 a fost numit șef al Departamentului  de Aritmii, Electrofiziologie şi Stimulatoare Cardiace la Institutul de Cardiologie Fundeni, Bucureşti. În 2001 meritele sale au fost recunoscute și a primit distincția de Doctor în Ştiinţe Medicale, Summa Cum Laudae.

Activitatea sa a continuat cu succes, iar în 2008 a fost numit șef al Secţiei de Cardiologie 4, din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu", de la Spitalul Fundeni.

În 2011 a devenit vicepreşedinte al Societăţii Române de Cardiologie. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net