Radu Mazăre iese din închisoare. A petrecut 5 ani după gratii. Ce interdicție are

Ultima actualizare:

Radu Mazăre iese din închisoare după ce Tribunalul Ilfov i-a admis cererea de liberare condiționată. Decizia este definitivă. Fostul primar al Constanței a fost încarcerat în 2019 și a petrecut după gratii 5 ani. Mazăre a fost extrădat din Madagascar, unde fugise în 2017. În perioada următoatre, el nu are voie să părăsească România.

În aprilie cererea lui Mazăre a fost respinsă

Radu Mazăre, eliberat din închisoare după 5 ani
Radu Mazăre, eliberat din închisoare după 5 ani

Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare, după ce Tribunalul Ilfov a admis cererea de eliberare condiționată a fostului primar al Constanței.

„Admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ștefan, aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti.

Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală”, conform minutei publicate pe portalul instanțelor de judecată.

În aprilie 2024, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea lui Radu Mazăre de liberare condiționată. Mazăre a contestat decizia, iar Tribunalul Ilfov a decis, luni, eliberarea sa.

Radu Mazăre, sub control juduciar în alte dosare

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare, în februarie 2019, în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța.

Fostul primar al Constanței a fost adus, în mai 2019, din Madagascar și încarcerat. El deține în Madagascar un complex hotelier de patru stele, construit pe un teren de 1,8 hectare, concesionat pentru 99 de ani de la un trib local.

Mazăre are interdicția de a părăsi țara având în vedere că în celelalte dosare în care este cercetat sau judecat, magistrații au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Dosarele lui Mazăre

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au scris în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme, pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte. În februarie 2022, judecătorii l-au condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.

În dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, fostul primar al Constanţei a fost condamnat definitiv – în februarie 2019 – la 9 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu și constituire a unui grup infracţional organizat. Alături de Radu Mazăre, au fost trimiși în judecată alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net