Închisori de maximă siguranță cu aspect de hoteluri cochete. O țară oferă căsuțe și teren deținuților cu pedepse mari

Ultima actualizare:

Când rostim cuvântul închisoare, primele imagini care ne vin în minte sunt gratiile de fier, coridoarele sumbre, mâncarea săracă și un sentiment profund de descurajare. Dar aceste aspecte nu numai că nu se regăsesc în unele țări, dar sunt chiar opusul a celor enumerate mai sus, în ciuda faptului că sunt închisori de maximă siguranță. Aceste închisori de lux arată ca destinații de vacanță sau ca unele hoteluri cochete, unde se oferă și foarte multe facilități.

Încarcerați, dar alături de familie

image

Deținuții încarcerați în astfel de locații au oportunitatea de a menține legături strânse cu familiile lor din exterior. Mai mult, există chiar și cazuri în care membrilor familiei li se permite să trăiască împreună cu deținuții în incinta închisorii.

Aceasta măsură este adoptată cu speranța că susținerea familială poate atenua impactul emoțional al despărțirii.

O închisoare permite deținuților să locuiască împreună cu familia
O închisoare permite deținuților să locuiască împreună cu familia

Căsuțe și terenuri agricole

Într-o închisoare din Norvegia, deținuților li se oferă propria lor căsuță, precum și terenuri agricole pentru a-și crește propriile legume și fructe. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, pot merge la călărie sau pot lua lecții de tenis în timp ce își ispășesc pedeapsa pentru infracțiuni atât de grave precum crima și violul, scrie The Mirror.

Închisoare în Norvegia. Sursă foto: Getty Images
Închisoare în Norvegia. Sursă foto: Getty Images

În plus, anumite închisori oferă o gamă variată de activități de recreere, care pot concura cu experiențele unei vacanțe pline de aventuri, incluzând de la echitație, lecții de tenis, până la spectacole de dans organizate la nivelul întregii facilități.

Închisoarea din mijlocul pădurii, ca o destinație de vacanță

Complexul minimalist în valoare de 138 de milioane de lire sterline se află într-o pădure întinsă, care a fost adesea comparat mai degrabă cu un hotel cochet decât cu o închisoare de maximă securitate. Fiecare celulă are un ecran plat, o toaletă proprie cu ușă pentru intimitate și un duș. De asemenea, deținuții au la dispoziție prosoape mari și pufoase, frigidere proprii și ferestre fără gratii pentru o vedere nerestricționată a pădurii uimitoare de afară.

Închisori de lux unde deținuții au toate facilitățile
Închisori de lux unde deținuții au toate facilitățile

În afara camerelor private și confortabile, fiecare aripă se bucură de o sală de recreere comună unde deținuții se pot uita la televizor, pot viziona filme și se pot juca jocuri video. Există, de asemenea, un studio pentru înregistrarea muzicii, o sală de gimnastică de ultimă generație, iar deținuții au posibilitatea de a alege să urmeze cursuri pentru a-și dezvolta abilitățile. scrie și news yahoo.

Închisoarea Sollentuna din Suedia

La fel ca la Halden, deținuții de la Sollentuna primesc propriile celule private, cu paturi confortabile și băi alăturate. De asemenea, au o sală de sport complet echipată unde se pot menține în formă, o bucătărie deschisă pentru a găti mese și o cameră simplă unde se pot relaxa și se pot uita la televizor.

O celulă din închisoarea  Sollentuna din Suedia
O celulă din închisoarea Sollentuna din Suedia

Închisoarea de unde nu vrea nimeni să evadeze

De departe însă, cea mai diferită închisoare din lume rămâne Suomenlinna situată pe o mică insulă din apropierea coastei Finlandei.

În acest loc, deținuții trăiesc mai bine ca în vacanță. Locuiesc în cabane ridicate pe întreaga insulă, care au mobilier modern și bucătăriile la comun.

image

La acest penitenciar nu există gratii, încuietori, deținuții pot avea animale de companie dar și telefoane mobile să poată comunica cu familia. Și mai curios e faptul că aceștia merg în oraș să-și facă cumpărăturile. Așa că nu miră pe nimeni că din acest loc nu vrea nimeni să evadeze…

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net