Rafila: „Din aprilie am putea reveni la normalitate”. Ce spune despre certificatul verde și starea de alertă

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit duminică seară, despre revenirea la normalitate. Și ne-a dat niște vești nu bune, ci foarte bune despre ridicarea anumitor restricții, eliminarea certificatului verde și libertatea de a ne bucura de viață socială. Se vor deschide ușile teatrelor, cinematografelor, se vor deschide sălile de concerte. Și, cel mai important aspect - din martie starea de alertă ar putea să nu mai fie prelungită.

image

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut un anunț pe care l-am așteptat cu sufletul la gură tim de doi ani: în această primăvară, cel mai probabil din luna aprilie, România va intra în normalitate. Ne vom putea relua viețile, așa cum le-am trăit înainte de pandemie. „Vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală”, ceea ce va însemna și „fără certificat în spațiile publice”, a declarat ministrul. 

Din martie vom putea merge la spectacole

Ușile teatrelor și ale sălilor de spectacole se vor deschide chiar din martie. „Opinia mea e că 50% prezență la spectacole sau la alte tipuri de evenimente o să fie posibil din luna martie. Odată cu luna aprilie probabil că o să ajungem într-o situație de normalitate în care participarea să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez măcar o rezervă, pentru că, deși pot face estimări, nu am certitudini. Prefer să fiu mai rezervat. Dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală. Va însemna și fără certificat în spațiile publice”, a ținut să mai precizeze ministrul. 

Vom ieși din starea de alertă

Ministrul Sănătăţii a afirmat că este posibil ca la finalul lunii martie să revenim la normalitate și astfel să nu mai fie nevoie de prelungirea stării de alertă.

„Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată și nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viața economică și socială și trebuie să ne pregătim pentru acest lucru. Eu am avut foarte multe întâlniri cu reprezentanții diverselor industrii : turism, Horeca, marii retaileri, mari investitori din România. Toți își doresc predictibilitate, o discuție sinceră care să facă posibilă repornirea economiei și cred că spre sfârșitul lunii martie putem avea discuții foarte serioase, încât oamenii să știe ce au de făcut în lunile următoare”, a spus ministrul Sănătății.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
infidelitate 0 jpeg
Imagini din satelit cu noua baza militara rusa la Mariupol FOTO MAXAR webp
Sung Cho Captură Twitter png
image
image
image
image
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan