Previziunile lui Rafila pentru luna februarie: 30.000 de cazuri pe zi

25 ianuarie 2022

├Än plin─â pandemie, Alexandru Rafila, ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, a subliniat problemele cu care societatea rom├óneasc─â se va confrunta ├«n perioada urm─âtoare. De asemenea, acesta a subliniat c─â ├«n luna februarie, conform statisticilor ╚Öi speciali╚Ötilor, vom asista la un v├órf al acestui val. Totu╚Öi, acesta a declarat c─â este incert─â vitez─â cu care decre╚Öterea va avea loc.

alexandru rafila jpg

ÔÇŁPeste 3 s─âpt─âm├óni, ├«n intervalul 10-15 februarie, probabil vom asista la un v├órf al valului, dup─â care vedem o descre╚Ötere. R─âm├óne de v─âzut c├ót de rapid─â va fi descre╚Öterea. E posibil s─â fie destul de rapid─â, pentru c─â astfel de valuri cu cre╚Ötere fulminant─â au ╚Öi o sc─âdere similar─â, dar r─âm├óne de v─âzut ├«n ce m─âsur─â respect─âm m─âsurile legate de distan╚Ťare, utilizarea corect─â a m─â╚Ötii, evitarea aglomera╚Ťiei ╚Öi chiar de vaccinare. ├Än ciuda discu╚Ťiilor legate de vaccinare ╚Öi a eviden╚Ťelor c─â transmiterea e posibil─â ╚Öi la vaccina╚Ťi, pe m─âsur─â ce Omicron a ├«nlocuit tulpinile anterioare, vaccinarea are avantajul de a proteja de formele grave ╚Öi decesÔÇŁ, spune Alexandru Rafila.

previziuni pentru vârful valului, 30.000 de cazuri

├Än acela╚Öi timp, Rafila a transmis c─â este o posibilitate ca ├«n februarie, ├«n plin v├órf al valului pandemic, s─â atingem 30.000 de cazuri de infectare ├«ntr-o singur─â zi. Totu╚Öi, OMS a subliniat c─â noua tulpin─â a virusului Sars-Cov-2, Omicron, este cu mult mai contagioas─â, dar nu este la fel de agresiv─â cu corpul pacientului.

ÔÇŁCred c─â p├ón─â la sf├ór╚Öitul lunii martie vom sc─âpa de o parte din m─âsurile restrictive. ╚śi lucrul cel mai important e s─â avem de aceast─â dat─â o abordare predictibil─â a perioadei urm─âtoare, nu de la o s─âpt─âm├óna la alta, ci una care, prin analiza datelor epidemiologice locale ╚Öi regionale, s─â ne permit─â ╚Öi mai ales operatorilor economici s─â le permit─â s─â ia decizii care s─â nu mai fie ulterior modificate de decizii ale administra╚Ťiei publice, ├«n sensul c─â organizarea de evenimente culturale, activit─â╚Ťi sportive, func╚Ťionarea diverselor tipuri de industrii s─â poat─â s─â aib─â predictibilitate ╚Öi s─â relu─âm ├«n deplin─â sincronizare activitatea economic─â ╚Öi social─â, s─â nu mai ajungem la ├«nchideri ╚Öi limit─âri de pe azi pe m├óine.

Masca ar trebui s─â fie ultima m─âsur─â la care s─â renun╚Ť─âm. O s─â introducem gradual m─âsurile de relaxare, pe m─âsur─â ce scade inciden╚Ťa bolii ╚Öi se elibereaz─â spitalele. Ceea ce vom face ╚Öi ├«n ceea ce prive╚Öte func╚Ťionarea altor sectoare, nu doar a celui legat de educa╚Ťie, va fi mai degrab─â legat de solicitarea pe sistemul de s─ân─âtate, dec├ót de inciden╚Ť─â.

Nu vreau s─â fac specula╚Ťii, nu ne lu─âm angajamente. Analiz─âm situa╚Ťia epidemiologic─â, situa╚Ťia ├«n care sistemul de s─ân─âtate e suprasolicitat. A╚Ö vrea s─â discut─âm ├«nt├ói de oprirea acestui val, dec├ót de relax─âri, pentru c─â lumea o s─â cread─â c─â lucrurile s-au rezolvat. Nu s-au rezolvat, am avut 20.000 de cazuri pe zi s─âpt─âm├óna trecut─â, probabil ne vom apropia de 30.000 ├«n aceast─â s─âpt─âm├ón─âÔÇŁ, a declarat Rafila, invitat la Digi 24.

├Än acela╚Öi timp, pentru a limita efectele pandemiei, vaccinarea anti-Covid a copiilor a ├«nceput ast─âzi, iar p─ârin╚Ťii sunt ├«ndruma╚Ťi s─â-╚Öi programeze copiii prin intermediul platformei on-line, pus─â la dispozi╚Ťie de Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg