Ce trebuie să știi despre vaccinarea anti-Covid a copiilor

Ultima actualizare:

De mâine, imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani va începe și aceasta este în totalitate suportată de către statul român. Pentru a se putea imuniza împotriva virusului Sars-Cov-2, părinții trebuie să-și programeze copiii prin intermediul platformei informatice reconfigurate. 

vaccin covid seringa jpeg

Vaccinarea copiilor anti-covid a început astăzi

Astăzi, prima transă de doze de vaccin anti-COVID dedicat copiilor de la compania Pfizer BioNTech sosește în România. În total, 114.000 de vaccinuri pediatrice vor ajunge în țara noastră. Cele mai multe doze vor fi stocate în București - 42.000, iar celelalte vor fi distribuite în mod egal centrelor de vaccinare din Cluj, Brașov, Constanța, Craiova, Timișoara și Iași.

Potrivit cifrelor furnizate de către autorități, 3.355 de copii erau deja programați pe platforma on-line furnizată de către autoritățile României.

„Reamintim că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional. Harta centrelor de vaccinare este disponibilă la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată într-un comunicat furnizat de către Centrului Naţional de Coordonare a Acţiunilor privind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV). 

De asemenea, CNCAV a subliniat că vaccinarea va fi posibilă și fără programare, prin prezentarea directă a copilului alături de părintele însoțitor la centrele de vaccinare din orașele ce au primit dozele de imunizare anti-Covid-19. Vaccinarea copiilor va putea fi posibilă și prin prezentarea copilului și a însoțitorului legal la cabinetele medicilor de familie ce dispun de astfel de doze de vaccin destinate copiilor.

Cât despre efectele secundare, Valeriu Gheorghiță a transmis că în Statele Unite, unde au fost administrate 37 de milioane de doze de ser, au fost raportate 12 cazuri de miocardită. Aceste cazuri au survenit prin administrarea dozei a doua, care a prezentat acesta defecte. 

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net