Zi liberă pentru părinții care își duc copilul la vaccinare

#Coronavirus

De miercuri, 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor de 5-11 ani. Dacă cei mici primesc scutire de la școală, dacă se imunizează în timpul săptămânii, și părinții pot primi o zi liberă de la serviciu, pentru a-i însoți la centru.

image

părinții care își însoțesc copilul la vaccinare pot cere zi liberă plătită

De asemenea, așa cum adulții au dreptul la câte o zi liberă plătită pentru propria vaccinare, la fel primesc și pentru a-și însoți copiii cu vârste de până la 18 ani (o zi pentru fiecare doză). Prevederea este menționată în legea 221/2021 și spune că doar un părinte va putea să-și ia acest liber plătit și strict pentru ziua în care are loc administrarea vaccinului, precizează avocatnet.ro. În cazul vaccinării adulților, liberul solicitat nu trebuie să coincidă neapărat cu ziua în care se vaccinează.

Ziua liberă pentru vaccinarea copilului se acordă în baza adeverinței de vaccinare și a declarației pe proprie răspundere a celuilalt părinte, potrivit căreia nu va solicita la rândul lui zi liberă. Angajatorul nu poate refuza cererea salariatului, dar trebuie să fie informat dinainte. Zilele libere pentru vaccinare, indiferent dacă sunt luate pentru sine sau pentru însoțirea copilului, nu afectează numărul de zile de odihnă anuale.

Miercuri Începe vaccinarea copiilor de 5-11 ani

În România, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a început la data de 2 iunie 2021. Serul folosit este Pfizer, cu administrare în două doze, la un interval de 21 de zile. Imunizarea copiilor de 5-11 ani va începe din 26 ianuarie, părinții având deja posibilitatea să facă programări pe platformă. Pentru această categorie de vârstă, serul de la Pfizer are o concentrație de trei ori mai mică. Conform rezumatului caracteristicilor produsului, dacă se inițiază vaccinarea la copiii cu vârsta de 11 ani și 11 luni, se administrează doza pediatrică atât la prima doză, cât și la doza a doua, chiar dacă între timp copilul a împlinit vârsta de 12 ani.

Citiți aici 12 întrebări și răspunsuri despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani!

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net