Zi liber─â pentru p─ârin╚Ťii care ├«╚Öi duc copilul la vaccinare

#Coronavirus 24 ianuarie 2022

De miercuri, 26 ianuarie, ├«ncepe vaccinarea copiilor de 5-11 ani. Dac─â cei mici primesc scutire de la ╚Öcoal─â, dac─â se imunizeaz─â ├«n timpul s─âpt─âm├ónii, ╚Öi p─ârin╚Ťii pot primi o zi liber─â de la serviciu, pentru a-i ├«nso╚Ťi la centru.

image

p─ârin╚Ťii care ├«╚Öi ├«nso╚Ťesc copilul la vaccinare pot cere zi liber─â pl─âtit─â

De asemenea, a╚Öa cum adul╚Ťii au dreptul la c├óte o zi liber─â pl─âtit─â pentru propria vaccinare, la fel primesc ╚Öi pentru a-╚Öi ├«nso╚Ťi copiii cu v├órste de p├ón─â la 18 ani (o zi pentru fiecare doz─â). Prevederea este men╚Ťionat─â ├«n legea 221/2021 ╚Öi spune c─â doar un p─ârinte va putea s─â-╚Öi ia acest liber pl─âtit ╚Öi strict pentru ziua ├«n care are loc administrarea vaccinului, precizeaz─â avocatnet.ro. ├Än cazul vaccin─ârii adul╚Ťilor, liberul solicitat nu trebuie s─â coincid─â neap─ârat cu ziua ├«n care se vaccineaz─â.

Ziua liber─â pentru vaccinarea copilului se acord─â ├«n baza adeverin╚Ťei de vaccinare ╚Öi a declara╚Ťiei pe proprie r─âspundere a celuilalt p─ârinte, potrivit c─âreia nu va solicita la r├óndul lui zi liber─â. Angajatorul nu poate refuza cererea salariatului, dar trebuie s─â fie informat dinainte. Zilele libere pentru vaccinare, indiferent dac─â sunt luate pentru sine sau pentru ├«nso╚Ťirea copilului, nu afecteaz─â num─ârul de zile de odihn─â anuale.

Miercuri Începe vaccinarea copiilor de 5-11 ani

├Än Rom├ónia, vaccinarea copiilor cu v├órste cuprinse ├«ntre 12 ╚Öi 15 ani a ├«nceput la data de 2 iunie 2021. Serul folosit este Pfizer, cu administrare ├«n dou─â doze, la un interval de 21 de zile. Imunizarea copiilor de 5-11 ani va ├«ncepe din 26 ianuarie, p─ârin╚Ťii av├ónd deja posibilitatea s─â fac─â program─âri pe platform─â. Pentru aceast─â categorie de v├órst─â, serul de la Pfizer are o concentra╚Ťie de trei ori mai mic─â. Conform rezumatului caracteristicilor produsului, dac─â se ini╚Ťiaz─â vaccinarea la copiii cu v├órsta de 11 ani ╚Öi 11 luni, se administreaz─â doza pediatric─â at├ót la prima doz─â, c├ót ╚Öi la doza a doua, chiar dac─â ├«ntre timp copilul a ├«mplinit v├órsta de 12 ani.

Citi╚Ťi aici 12 ├«ntreb─âri ╚Öi r─âspunsuri despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani!

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
andrei stefanescu iubita3 png
cub delia png
cornel palade ada png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg
copii portofel restituit png
landscape 2459981 1920 jpg