Răsturnare de situație în cazul tinerei atacată de urs, la Bușteni. Rezultatele autopsiei au fost făcute publice

Au fost făcute noi descoperiri în cazul fetei de 19 ani, atacată de un urs pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi și aruncată într-o prăpastie. Conform medicilor legiști, tânăra a decedat din cauza rănilor suferite în urma căzăturii, având multiple traumatisme și leziuni fatale.

Tânăra a decedat din cauza rănilor suferite în urma căzăturii / foto: arhiva personala
Tânăra a decedat din cauza rănilor suferite în urma căzăturii / foto: arhiva personala

Conform informațiilor furnizate de Antena 3 CNN, medicii legiști au confirmat că fata avea răni cauzate de căderea în prăpastie, acestea fiind „incompatibile cu viața”.

Pe corpul tinerei au fost identificate multiple traumatisme care au dus la hemoragii interne, survenite în urma căderii în râpă de la aproximativ 200 de metri înălțime.

Conform acelorași surse, rana provocată de animal înainte ca tânăra să cadă în prăpastie nu era suficient de gravă pentru a-i pune viața în pericol.

Autoritățile de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au confirmat că ursul care a atacat și ucis o turistă de 19 ani pe traseul Jepii Mici nu era turbat.

 „Vorbim despre un exemplar cu vârste cuprinse între patru și cinci ani, care a ajuns la laboratorul DSVSA Prahova. S-au constatat că nu există leziuni. Femela nu era gestantă, nu era în lactație, iar la examenul anatomopatologic și virusologic nu s-a confirmat prezența rabiei”, susține Alexandra Bociu, președinte ANSVSA. 

Iubitul tinerei a văzut cum Diana Maria a fost aruncată în prăpastie

Iubitul tinerei a fost primul care a sunat la numărul de urgență 112 la ora 15:45 pentru a raporta că se aflau pe traseul Jepii Mici și că erau urmăriți de un urs.

"În momentul respectiv, era îngrozită... vă puteți imagina, striga: 'Ursul se apropie din ce în ce mai amenințător!'", a povestit Dan Banu.

"A fost o situație dramatică în timp real, dispecerul de la 112 era pe telefon și tânărul striga că sunt atacați de un urs și că a luat fata. A fost cumplit! Ne-a povestit că ursul a prins-o pe fată de picior și o trăgea după el, iar la un moment dat a pierdut-o din vedere. Ursul a luat-o de pe traseu și a aruncat-o în vale la aproximativ 120 de metri", a mai dezvăluit șeful Salvamont Prahova.

Echipele de salvare au coborât în vale pe o distanță de 120 de metri, dar din păcate era prea târziu. Fata murise, iar animalul sălbatic își păzea prada. Mai mult, conform lui Banu, ursul "a încercat să atace salvatorii montani" și "era extrem de agresiv".

"A fost o amenințare reală și pentru salvatorii montani. Ursul era la doar 10 metri distanță de 'pradă' și a manifestat o agresivitate deosebită! Ursul a fost împușcat de autorități și a fost posibil să se recupereze corpul victimei", a explicat șeful Salvamont Prahova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
eb0xp9gqTGe 3O jpg
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Alanya Turcia Unspalash jpg
hotel vacanta pixabay jpg
andrea galimberti sara stefanelli jpg
Nava Hetman Ivan Mazepa FOTO @DEFENSEEXPRESS / X
Michele  Köbke avion profimedia jpg
rain 316579 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net