Un urs a fost văzut din nou în apropiere de București! A fost emis un mesaj RO-Alert

Ultima actualizare:

În dimineața zilei de miercuri, 17 aprilie, a fost raportată prezența unui urs în regiunea satului Tâncăbești din localitatea Snagov, județul Ilfov.

Acum 2 ani, în aceeași zonă, a fost văzut alt urs: foto: Pixabay
Acum 2 ani, în aceeași zonă, a fost văzut alt urs: foto: Pixabay

Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert pentru a avertiza populația din zonă în jurul orei 6.50, conform declarațiilor lui Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), furnizate pentru Libertatea.

Autoritățile i-au avertizat pe oameni să fie vigilenți

Conținutul mesajului a fost clar: „A fost semnalată prezența unui urs în zona localității Tâncăbești! Se recomandă evitarea zonei și rămânerea în locuințe! Este important să păstrați distanța față de animal și să evitați orice interacțiune, incluzând fotografierea sau hrănirea acestuia”.

Acest incident a fost al doilea în ultimele zile, când un urs a fost observat într-o localitate din Ilfov, în apropierea Bucureștiului. În data de 13 aprilie, s-a semnalat prezența unui urs în zona Snagov-Ciolpani.

Reprezentanții Jandarmeriei au comunicat că nu au reușit să găsească animalul sălbatic până în data de 16 aprilie. Colonelul Dumitru Dumitriu, comandantul Jandarmeriei Ilfov, a dezvăluit că „Puiul de urs nu a fost găsit până la acest moment. Din discuțiile cu experții de la Ocolul Silvic, se estimează că are între 2 și 3 ani, fiind în faza incipientă a maturității și cântărind aproximativ 100 de kilograme. Deși nu a fost detectat de forțele de ordine, monitorizarea zonei continuă în prezent”.

Nu este clar dacă ursul observat miercuri în zona localității Tâncăbești este același individ care a fost văzut în weekend, tot în apropierea Capitalei.

De ce ajung ușii așa aproape de orașele pline de oameni

Urșii au fost atrași către zonele apropiate de orașe din diverse motive, iar câțiva dintre acești factori includ:

Expansiunea urbană a condus la diminuarea habitatelor naturale ale urșilor. În căutarea hranei și a locurilor de odihnă, aceștia au fost forțați să se apropie de zonele locuite de oameni.

Odată cu defrișările și schimbările în utilizarea terenurilor, unele surse naturale de hrană ale urșilor pot fi distruse sau limitate. În căutarea hranei, urșii pot fi atrași către gunoaiele din orașe sau către culturile agricole din apropierea zonelor populate.

Urșii sunt creaturi inteligente și adaptabile. Sunt capabili să își ajusteze comportamentul pentru a supraviețui în medii modificate de activitatea umană.

În multe zone, gestionarea inadecvată a deșeurilor și prezența gunoaielor necontrolate fac ca orașele să devină atractive pentru urși în căutare de hrană.

Schimbările climatice pot afecta disponibilitatea hranei pentru urși în habitatul lor natural, determinându-i să se îndrepte către zonele populate în căutare de hrană.

Uneori, interacțiunile umane cu urșii, cum ar fi hrănirea lor sau abandonarea hranei, îi pot atrage pe aceștia în zonele populate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
stat bloc romania jpg
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
1 remediu sforait jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net