Turişti pe Transfăgărășan, la un pas să fie sfâșiați de urs. „Îi dau de mâncare. Nu e voie, măi!"

Ultima actualizare:

Deși salvamontiștii nu încetează să avertizeze asupra pericolului reprezentat de animalele sălbatice, sunt mulți turiști care nu bagă în seamă aceste avertismente. Recent, mai mulți turiști au vrut să se oprie de un urs pentru a-l fotografia, însă erau cât pe ce să moară. Iată ce s-a întâmplat!

Românii care au vrut să pozeze ursul Foto: captură video TikTok
Românii care au vrut să pozeze ursul Foto: captură video TikTok

Turiștii voiau să fotografieze ursul 

Mai mulți turiști au fost în mare pericol, ieri, pe Transfăgărășan, după ce au încercat să se apropie mult prea mult de un urs, pentru a-l fotografia şi pentru a-l hrăni. La un moment dat, însă animalul a început să alerge înspre ei. Oamenii înspăimântaţi au început sa fugă, însă din fericire, ursul i-a cruţat şi nu a alergat după ei, scrie Observatornews.ro.

Un filmuleț cu o tânără din România care se apropie periculos de mult de un urs, cel mai probabil din dorința de a face o fotografie cu acesta, s-a viralizat pe rețelele de socializare.

Turiștii au vrut să fotografieze ursul Foto: captură video
Turiștii au vrut să fotografieze ursul Foto: captură video

Alt bărbat atacat de urs pe Transfăgărășan

De altfel, nu este prima dată când au loc asemenea scene pe Transfăgărășan. Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania și din Europa, acesta a început în ultimii ani să fie cunoscut și pentru prezența urșilor care stau la marginea drumului.

Un bărbat a fost atacat, în august, de un urs pe Transfăgărăşan, după ce s-a dat jos din maşină pentru a-l hrăni. În ciuda gravităţii situaţiei, se poate spune că omul a avut noroc, întrucât după ce l-a pus la pământ animalul nu şi-a mai continuat atacul.

Autorităţile au avertizat în repetate rânduri ca oamenii să evite să lea dea de mâncare animalelor sălbatice, mai ales urşilor. Ursul brun este cel mai mare prădător care trăiește în România.

Ce să nu faci dacă îți apare un urs în cale 

Nu fluieri, nu țipi, nu faci gălagie atunci când ai văzut ursul. Asta s-ar putea să-l agite și mai tare și să-l determine să atace. Zgomotul (fluier, petarde, clopot etc.) se face atunci când ești pe poteca de munte tocmai pentru a avertiza ursul că ești în pădure și să-i dai timp animalului să se retragă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net