Un urs a fost împușcat în Miercurea Ciuc, după ce a intrat în curtea unui liceu

Un urs a fost împușcat chiar în această dimineață, după ce s-a urcat într-un copac, la doar câțiva metri distanță de un liceu din Miercurea Ciuc. Animalul fusese observat prin centrul orașului, iar înainte de a sfârși în vecinătatea liceului, el ar fi mai intrat prin mai multe curți din zonă.

Ursul ajunsese lângă liceu / captură: Antena 1
Ursul ajunsese lângă liceu / captură: Antena 1

Se pare că un urs care fusese observat de autorități prin centrul orașului Miercurea Ciuc a ajuns, în cele din urmă, în apropiere de liceul „Venczel Jozsef”, din oraș. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, animalul a fost zărit pentru prima oară în jurul orei 5 dimineața, prin centrul orașului. Între timp, el ar fi intrat prin mai multe curți din zonă, atras de pomii fructiferi pe care îi simțise, iar pentru a menține siguranța publică, autoritățile au trimis imediat un mesaj prin serviciul RO-Alert.

Se pare că, la un moment dat, autoritățile au pierdut urma ursului, deoarece acesta a fost căutat vreme de 2 ore prin oraș, până când el a reapărut în apropiere de liceul „Venczel Jozsef”. În acel moment, elevii deja veniseră la școală, iar profesorii au fost nevoiți să asigure protecția copiilor, care erau curioși să vadă ursul. Directorul instituției, Both Gyarfas Csaba, a vorbit despre evenimentele din această dimineață. „Ne era şi teamă ca nu cumva să se apropie la urs, că ursul era periculos. Scotea nişte zgomote, urla la cine se apropia de el”, a spus acesta, conform sursei citate.

Ursul se afla la doar 30 de metri de liceu

Animalul se urcase într-un copac, la o distanță de doar 30 de metri de instituția de învățământ, iar datorită faptului că elevii se aflau deja la școală, autoritățile au decis că cel mai bine este să împuște ursul. Se pare că animalul a fost ucis în jurul ore 07:40, iar corpul său a fost ridicat imediat de către vânători.

În județul Harghita s-ar găsi undeva în jur de 2.200 de urși, iar populația acestora este în creștere. În total, de-a lungul țării, ar fi undeva între 7.500 și 8.000 de urși.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net