Niciun român nu s-a gândit la asta! De ce ne spun specialiștii să dormim cu ușa de la dormitor închisă

Cu toții știm cât de greu poate fi să scăpăm de un anumit obicei, mai ales când îl avem de ani de zile! În unele cazuri, putem să facem unele lucruri, sau să spunem anumite fraze din instinct, fără ca măcar să ne dăm seama, datorită faptului că ne-au intrat în obicei. Ei bine, un asemenea obicei este și somnul cu ușa de la dormitor deschisă! Iar deși sună complet banal, specialiștii spun că este foarte important să închidem ușa în timpul somnului!

Ușa închisă ne poate salva viața în cazul unui incendiu / foto: Freepik
Ușa închisă ne poate salva viața în cazul unui incendiu / foto: Freepik

Cu toții avem unele obiceiuri de care ne-ar fi extrem de greu să scăpăm. Unele sunt evidente, cum ar fi, de exemplu, fumatul, sau diverse superstiții personale. Altele, pot fi deja atât de adânc imprimate în mintea noastră, încât nici măcar nu ne mai dăm seama de existența lor, cum ar fi, de exemplu, folosirea unor fraze specifice, sau un gest pe care îl facem în timp ce vorbim. Este foarte greu să scăpăm de asemenea obiceiuri, iar cu cât le-am avut de mai mult timp, cu cât încercarea de a renunța va fi mai dificilă.

Un asemenea obicei devenit deja involuntar este dormitul cu ușa camerei deschisă! Poate părea ceva complet banal, însă specialiștii ne spun că acest lucru are mai multe consecințe decât am bănui!

De ce trebuie să dormim cu ușa de la dormitor închisă

De exemplu, un posibil motiv pentru care experții ne spun că este foarte important să dormim cu ușa închisă este riscul unui incendiu! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la santeplusmag.com, în cazul unui foc, ușa închisă ne poate oferi timp să ne salvăm! Dacă ea ar fi fost deschisă, fumul, sau chiar și focul, ar putea intra în dormitorul vostru, iar voi puteți muri în somn!

Se pare că este atât de important să dormim cu ușa închisă, încât cei de la Institutul de Cercetare a Siguranței Focului, din Statele Unite, au lansat în anul 2019 o campanie prin care sfătuiau populația să închidă ușile camerelor când dorm! Potrivit acestora, ușa închisă are mari șanse de a vă salva viața, în cazul unui incendiu!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net