Produsele tradiționale pentru Crăciun ar putea fi ieftinite! Anunțul făcut de Ministrul Agriculturii

Timpul pare să treacă într-un ritm amețitor de rapid, iar o scurtă privire în calendar ne va arăta că deja am ajuns la jumătatea lunii septembrie. Ei bine, în acest ritm, destul de repede ne vom trezi că ne apropiem de Crăciun, iar autoritățile doresc să facă această perioadă din an mai ușoară pentru români. Potrivit Ministrului Florin Barbu, produse festive precum cozonacul pot intra pe lista alimentelor ieftinite, în perioada Crăciunului.

Cozonacul ar putea fi mai ieftin de Crăciun / foto: Shutterstock
Cozonacul ar putea fi mai ieftin de Crăciun / foto: Shutterstock

Dacă ne uităm în calendar, vom vedea că deja am ajuns și la jumătatea lunii septembrie, iar în acest ritm amețitor de rapid, deja ne vom trezi că se apropie și Crăciunul, fără să ne dăm seama! Ei bine, potrivit celor de la Digi 24, Guvernul țării dorește să facă perioada sărbătorilor mai ușoară pentru români, prin adăugarea produselor festive pe lista alimentelor din Ordonanța privind limitarea adaosului comercial la alimentele de bază. Acest lucru ar urma să se facă după discuții cu procesatorii și retailerii.

„Sigur, ne dorim acest lucru. În primul rând, vreau să vă spun că produsele care vor intra suplimentar în această ordonanţă, pe care le voi discuta, aşa cum au fost discutate şi la aprobarea ordonanţei, cu toţi factorii implicaţi, atât procesatorii cât şi retailerii. Nu uităm că se apropie sărbătorile de iarnă şi cred că anumite produse consumate de către români în perioada sărbătorilor ar trebui incluse în această ordonanţă”, a declarat Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, conform sursei citate.

Cozonacul ar putea fi printre alimentele iefinite de Crăciun

Ministrul Florin Barbu chiar a oferit ca exemplu cozonacul, un produs atât de popular printre români în perioada sărbătorilor. „Vă dau un singur exemplu: cozonacul poate fi un produs introdus în această ordonanţă”, a spus Florin Barbu despre acest subiect. Recent, într-o postare pe Facebook, Ministrul a vorbit despre succesul ordonanței privind limitarea adaosuluui comercial la produsele de bază, cât și despre prelungirea acestei măsuri.

De asemenea, la acea dată, Ministrul menționa posibilitatea extinderii listei de alimente incluse în acest proiect.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net