Coșul de cumpărături, mai ieftin. Lista alimentelor cu preț redus poate fi extinsă: „Vom continua să luăm astfel de măsuri...”

Florin Barbu, Ministrul Agriculturii, a vorbit despre succesul înregistrat de Ordonanța privind stoparea creșterii prețurilor pentru alimentele de bază, care permite românilor să poată rezista în fața scumpirilor excesive din magazine. Chiar mai mult decât atât, acest proiect poate fi prelungit, iar lista de alimente extinsă.

Ministrul a vorbit despre prelungirea acestui proiect
Ministrul a vorbit despre prelungirea acestui proiect

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vorbit despre succesul Ordonanței privind stoparea creșterii prețurilor pentru alimentele de bază. Iar pentru români, postarea Ministrului a venit cu vești bune, deoarece se pare că acest proiect va fi prelungit, iar lista de alimente incluse va fi extinsă.

„Prețurile alimentelor de bază se mențin scăzute în supermarketuri,  produsele incluse în lista alimentelor cu adaos comercial limitat se regăsesc în cantități suficiente pe rafturile magazinelor, iar cetățenii sunt mulțumiți”, a scris Ministrul Florin Barbu în postarea sa de pe Facebook. „Ordonanța privind stoparea creșterii prețurilor pentru alimentele de bază se dovedește o măsură eficientă, pe care o vom prelungi pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor”, a mai continuat acesta.

În acest moment, proiectul include 14 alimente de bază la care adaosul comercial este limitat, însă, potrivit declarației Ministrului, această listă poate fi extinsă în viitor. Acest lucru s-ar putea face în urma analizei alături de reprezentanții comercianților, cât și de procesatori.

Lista produselor alimentare ieftinite poate fi extinsă

În aceași postare de pe Facebook, Ministru Agriculturii a spus că lista produselor cu adaos comercial limitat poate fi extinsă. „Prețurile sunt mai mici nu numai la cele 14 alimente de bază, dar și la alte produse alimentare, ceea ce înseamnă că lista produselor alimentare cu adaos comercial limitat poate fi extinsă. Vom face acest lucru după o analiză împreună cu reprezentanții comercianților și procesatorilor”, a scris aesta.

În încheiere, Florin Barbu a mai adăugat că acest proiect „este o promisiune îndeplinită și un angajament că vom continua să luăm astfel de măsuri care să îi protejeze pe fermieri, procesatori, dar și pe români!”

image
image
image
image
image
image
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net