„Imaginea uluitoare” desemnată fotografia anului. Un român, printre finaliști cu o poză spectaculoasă

Ultima actualizare:

O imagine uluitoare a unui tânăr urs polar care doarme ​​pe un aisberg a fost surprinsă de un fotograf amator din Marea Britanie după trei zile de căutare a urșilor polari prin ceața deasă din arhipelagul Svalbard din Norvegia. A fost desemnată fotografia anului. Printre cei cinci finaliști s-a numărat și un român. Fotografia lui este spectaculoasă.

image

Fotografia anului

Autoare este britanica Nima Sarikhani, iar superba imagine a fost surprinsă în arhipelagul Svalbard, din Norvegia. Acel "pat" pe care stă ursul sugerează una dintre temele principale ale ultimilor ani, topirea calotelor graciale, din cauza încălzirii globale, ceea ce duce la ridicarea nivelului Oceanului Planetar.

Fotografia a câștigat premiul People’s Choice Photographer of the Year pentru Wildlife Photographer of the Year.

„Sunt foarte onorată că am câștigat premiul People’s Choice de anul acesta, cel mai cunoscut concurs de fotografie cu animale sălbatice. Această fotografie a stârnit emoții puternice pentru mulți dintre cei care au văzut-o. În timp ce schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare cu care ne confruntăm, eu sper ca această fotografie să inspire și speranță. Încă este timp să reparăm mizeria pe care am provocat-o", a spus Nima Sarikhani, potrivit Euronews.com.

image

Imaginea uluitoare și emoționantă a lui Sarikhani ne permite să vedem frumusețea și fragilitatea planetei noastre”, a spus directorul Muzeului de Istorie Naturală, doctorul Douglas Gurr, relatează și BBC.

Sarikhani a făcut imaginea după trei zile în căutarea urșilor polari prin ceața deasă din arhipelagul Svalbard din Norvegia.

Fotografia românului Daniel Deceanu, în primele 5 din 75.000

În total, au participat 75.000 de fotografii, iar dintre acestea au fost alese 25 dintre cele mai bune. Printre ele și fotografia lui Daniel Dencescu, un român născut în Craiova, dar care trăiește în Frankfurt. Cu lucrarea sa el s-a numărat printre cei cinci finaliști.

El a stat multe ore urmărind graurii din suburbiile Romei, pentru a surprinde ceva special. A reușit, în cele din urmă, să surprindă un stol de grauri care au format, în zbor, imaginea unei păsări uriașe.

„Murmur de grauri” de Daniel Dencescu. Foto: Profimedia Images
„Murmur de grauri” de Daniel Dencescu. Foto: Profimedia Images

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net