Rețeta care a stârnit amuzamentul internauților. Nimeni nu a putut înțelege ce scrie

Faptul că medicii au un scris greu de descifrat deja a devenit un adevărat stereotip, atât în țara noastră cât și dincolo de hotare. Iar după ce a primit o rețetă de la oftalmolog, o persoană a fost nevoită să ceară ajutorul internauților pentru a descifra ce a scris doctorul.

Pacientul nu a înțeles rețeta scrisă de medic / foto: Reddit
Pacientul nu a înțeles rețeta scrisă de medic / foto: Reddit

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, persoana a cerut ajutorul unui grup de pe rețeaua de socializare Reddit. Cu toate acestea, pe lângă sugestiile oferite de internauți, o mulțime de oameni s-au amuzat pe seama scrisului aproape imposibil de descifrat de pe rețetă.

„Ar trebui, prin lege, ca medicii să fie obligați să scrie rețetele la calculator. Zici că îi învață în facultate să scrie urât, altfel nu iau rezidențiatul”, a scris un utilizator de pe Reddit. „Am o teorie că farmaciștii fac și curs de citit scris de doctor”, mai scrie alt internaut, amuzat de situație. Cu toate acestea, poate că multora dintre noi ni s-a mai întâmplat să vedem că nici chiar farmaciștii nu pot desluși scrisul medicului.

Tot un medic a clarificat situația

Unele comentarii au remarcat cu umor că în ciuda scrisului imposibil de descifrat de pe cele mai multe rețete, farmaciștii reușesc întotdeauna să ne ofere fix ce trebuie. „Ce mi se pare funny e că îți mâzgălește pe o foaie și te duci cu ea la farmacie unde îți dă ce trebuie”, a comentat un utilizator Reddit. „Doctorul ca doctorul, dar adevăratul erou cred că e farmacistul. Ăla trebuie să citească și să înțeleagă...”, mai spune altă persoană.

În cele din urmă, soluția a fost oferită tot de către un medic. Acesta a „tradus” rețeta, iar la final a oferit și câteva sfaturi în plus.

„Sunt medic oftalmolog. Consultul și recomandările sunt: VOD= 0.9 fc 1 cct ( -0.75 dcyl ax 175') - astea înseamna că vederea ochiului drept este 90% fără ochelari și 100% cu o mică dioptrie cilindrică (aveti un mic astigmatism pe ochiul drept), nu este neaapărat necesar ochelari pentru asta. VOS=1 fc (vedere 100% pe ochiul stâng), TOD= 18 mm, HG TOS= 16 MM, HG ( NCT) ( tensiunea oculară la ambii ochi este în limite normale , NCT înseamnă non-contact, se referă la modalitatea de măsurare a tensiunii oculare - cu acel puff care vine spre ochi)”, a comentat medicul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net