Premieră în România! A fost deschis primul magazin fără casă de marcat: „M-aș uitat foarte atent”

Ultima actualizare:

O premieră cu totul neașteptată a avut loc în țara noastră. Primul magazin fără case de marcat a fost deschis în România, iar banii sunt retrași de la cumpărători direct de pe card, atunci când părăsesc magazinul. Cu toate acestea, nu toată lumea este convinsă de acest nou model de magazin.

Banii sunt retrași direct de pe card
Banii sunt retrași direct de pe card

Un magazin cu totul neobișnuit a fost deschis în țara noastră. Casele de marcat, despre care cu toții am spune că sunt o parte integrală în orice fel de magazin, sunt complet absente din acesta. În schimb, cei care doresc să își facă cumpărăturile în acest loc trebuie să aibă instalată o aplicație a retailer-ului pe telefonul mobil, înainte de a sosi la magazin. Odată ajunși aici, cumpărătorii sunt nevoiți să scaneze un cod QR, iar apoi își pot alege produsele dorite.  

Orice produs ales de cumpărători este cântărit pe raft, iar dacă ne dorim să îl returnăm, el trebuie pus exact în locul de unde a fost luat. Apoi, odată ce am terminat cumpărăturile, putem ieși fără probleme din magazin, iar banii sunt extrași automat de pe cardul nostru. Acest concept ar avea ca efect eliminarea cozilor de la casele de marcat, iar oameni își pot termina cumpărăturile mult mai rapid.

Magazin fără case de marcat deschis în România

Cu toate acestea, nu toată lumea este încrezătoare în acest nou concept. Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru a spus că deja a remarcat două probleme cu acest tip de plată. În primul rând, acesta spune că returnatul produselor în locul precis de pe raft poate fi o problemă.

„Eu, de regulă o iau, și o las prin magazin că sunt băieții ăia pe acolo, care le iau, le așează. Să mă duc să o pun înapoi exact de unde am luat-o? Nu! Eu nu”, a spus acesta, conform Antena 3 CNN.

„A doua problemă pe care am văzut-o e că omul a ieșit afară, s-a uitat pe nota de plată din telefon, unde banii au și dispărut și a zis n-am luat eu ienibahar, uite aici coșul că n-am luat. Că l-o fi băgat în buzunar între timp, e treaba lui, și cheamă securitatea și îi arată coșul și vede că nu e nimic”, a mai explicat acesta.

De asemenea, Bogdan Nica, fost șef al ANPC, a spus că, în opinia lui, această practică este una abuzivă. „Dacă aș fi acum șef la ANPC m-aș uita foarte atent. Mi se pare totuși o practică comercială abuzivă”, a spus acesta, conform sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net