Ce trebuie să faci pentru ca ceapa verde să nu mai putrezească în pământ. Trucul grădinarilor de top care îți va salva recolta

Mai mult ca sigur că nu este un secret pentru niciunul dintre noi că este nevoie de un volum mare de muncă pentru a întreține o curte. Dacă creștem propriile noastre legume și fructe, vom fi nevoiți să avem constant grijă de acestea, pentru a ne putea bucura de o recoltă bogată și sănătoasă, la final. Iar pentru a reuși să protejăm ceapa verde împotriva putrezitului, există câteva trucuri pe care grădinarii iscusiți ni le sugerează.

Cum putem proteja ceapa verde / foto: Adobe stock
Cum putem proteja ceapa verde / foto: Adobe stock

Ceapa verde este un produs extrem de popular în rândul românilor, mai ales în această perioadă din an. Cu toate acestea, dacă avem propria curte și încercăm să creștem propria noastră ceapă verde, poate că deja am observat cât de ușor este ca aceasta să putrezească în pământ. Iar motivele pentru care această problemă apare pot fi mult mai variate decât am avea impresia inițial.

De exemplu, printre cauzele cele mai comune ale acestei probleme se numără folosirea unui material săditor de proastă calitate. De asemenea, este posibil să fi plantat ceapa verde într-un loc nepotrivit, motiv pentru care aceasta va putrezi. În același timp, mai pot exista practici agricole greșite pe care folosim fără să ne dăm seama și care ne pot distruge ceapa. În final, mai poit exista diferite boli, ori insecte dăunătoare, care ne pot afecta recolta.

Cum putem proteja ceapa verde

Din fericire, pentru a rezolva această problemă, grădinarii cu experiență ne sugerează câteva soluții, iar prima este cea mai simplă. Mai precis, trebuie să ne asigurăm că materialul săditor folosit a fost cumpărat de la vânzători profesioniști, de încredere. Dacă producem noi arpagicul, bulbii trebuie uscați bine înainte de a fi depozitați, iar de-a lungul iernii trebuie să verificăm starea acestora.

În plus, trebuie să știm că udarea excesivă a cepei o va face să putrezească. Nu trebuie să udăm ceapa înainte ca solul să se fi uscat, iar spre mijlocul sezonului cantiatea trebuie redusă și mai mult. În plus, cu 2 săptămâni înainte de recoltare, trebuie să oprim total udarea solului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net