Fructul care te ajută să adormi. Românii îl consideră banal, dar are o mulțime de beneficii

Nu este un secret pentru niciunul dintre noi că fără un somn odihnitor, sănătatea noastră va avea de suferit și vom începe să ne confruntăm cu probleme la care mulți dintre noi nici nu ne-am gândi. Iar dacă dorim să oferim o mână de ajutor corpului nostru, putem consuma un fruct anume înainte de culcare, pentru a adormi mai ușor.

Bananele sunt gustarea perfectă înainte de culcare
Bananele sunt gustarea perfectă înainte de culcare

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, există unele alimente pe care le putem consuma înainte de culcare, pentru a oferi corpului nostru o mână de ajutor, atunci când încercăm să adormim mai ușor. Experții de la Royal College of Occupational Therapists (RCOT) ne spun că fructul la care putem apela atunci când ne dorim un somn mai bune este banana.

Specialiștii ne spun că acest lucru se datorează faptului că bananele conțin un un aminoacid care ne va ajuta organismul să producă serotonină și melatonină, ambele importante pentru a putea adormi ușor. Mai precis, acest aminoacid se numește triptofan, iar dacă ne dorim să luăm o gustare înainte de culcare, care să nu ne afecteze silueta, bananele sunt alegerea perfectă.

Migdalele ne pot ajuta să adormim mai repede

Migdalele ne pot ajuta să adormim mai repede
Migdalele ne pot ajuta să adormim mai repede

Un alt lucru care trebuie menționat în privința bananelor este faptul că ele sunt bogate în magneziu și potasiu, iar acești nutrienți au abilitatea de a relaxa mușchii suprasolicitați. Experții ne mai spun că dacă dorim să adormim mai ușor, trebuie să luăm gustări bogate în carbohidrați complecși și proteine. Acestea ne vor ajuta să ne optimizăm nivelul de triptofan din corp, iar, astfel, vom reuși să dormim mai bine.

De asemenea, pe lângă banane, mai există și o altă gustare perfectă pe care o putem lua înainte de culcare, fără a ne pune în pericol silueta, ori sănătatea. O altă opțiune perfectă pentru a putea dormi mai bine sunt migdalele. Motivul pentru care migdalele sunt utile în acest scop este faptul că ele conțin magneziu, ce favorizează relaxarea musculară.

Astfel, dacă ne dorim o gustare care ne poate ajuta să adormim mai ușor, bananele și migdalele sunt alegerea perfectă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net