Ai acasă celebrul pește din sticlă, de pe vremea bunicilor? Iată cu ce sumă ireală se vinde astăzi

Ultima actualizare:

Cândva, era un obiect extrem de banal în casele românilor. Înainte de Revoluția din 1989, în mai toate casele în care am fi intrat am fi găsit acest simplu pește de sticlă, pus fie pe televizor, ori în vitrină. Însă astăzi, acest bibelou a devenit o adevărat piesă de colecție, iar cei care încă îl mai au prin casă îl pot vine pentru o sumă cu totul neașteptată!

image

Atunci când acest bibelou a început să fie fabricat, de-a lungul anilor 1970 și 1980, probabil nimeni nu se aștepta că, peste mulți ani, el va atrage fascinația colecționarilor de obiecte istorice. În acea perioadă, înainte de Revoluție, peștele de sticlă era o prezență comună prin casele tuturor românilor, iar poate că prin casele părinților noștri el există și acum, uitat pe vreun raft.

Însă, acest pește decorativ, cât și celelalte bibelouri făcute la Curtea de Argeș, sunt astăzi obiecte rare, pe care nu le mai găsim decât în puține case din țara noastră. Cu toate acestea, prezența lor încă se face simțită pe Internet, unde un astfel de obiect se poate vinde cu sume la care poate că nimeni nu s-ar aștepta.

Este produs din sticlă de Murano

Mai precis, faimosul pește de sticlă, care cândva era atât de comun în casele românilor, acum se vinde cu un preț ce începe de la 100 de lei, dar poate ajunge chiar și la 500 de lei, potrivit informațiilor de la adevarul.ro.

Acest obiect atât de apreciat de colecționari este fabricat din sticlă de Murano, din Italia. După cum poate că am mai auzit, acest material este faimos pentru frumusețea și eleganța sa, iar atunci când vine vorba despre diverse decorațiuni, ori chiar și bijuterii, sticla de Murano este alegerea favorită a producătorilor.

Pentru ca acest material să fie produs, este necesar un amestec compus din 70% nisip, în timp ce restul de 30% sunt diverse substanțe în care trebuie să fie calcar, siliciu, arsenic, cât și nitrați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
charlote russ copii cap video jpg
tara berry guinness world records jpg
protest sani goi madrid profimedia (2) jpg
290028763 5334054453283651 3491975795544008972 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net