Revin ninsorile în România! Anunțul făcut de meteorologi a lăsat românii fără cuvinte

Din păcate, vremea din țara noastră rămâne una rece, iar iar un val de aer polar își va face apariția de-a lungul întregii Românii. Temperaturile vor fi în scădere, iar la munte chiar ne putem aștepta la ninsoare și lapoviță.

Un val de aer polar va lovi România
Un val de aer polar va lovi România

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat că un val de aer polar se va face resimțit de-a lungul României, iar temperaturile vor fi în scădere. Mai precis, maximele din termometre vor fi între 13 și 23 de grade, iar în zonele depresionare din estul Transilvaniei putem avea parte chiar și de temperaturi de zero grade Celsius.

„O vreme ușor mai răcoroasă pentru această perioadă din calendar, cu maxime la scara întregii țări, fără variații semnificative de la o zi la alta, între 13° C până la 21- 23° C. Vorbim și de temperaturi minime destul de coborâte, mai ales în zonele depresionare din estul Transilvaniei, acolo unde este posibil să ne apropiem chiar de 0° C și să consemnăm posibil și temperaturi negative”, spune Elena Mateescu, conform Antena 3 CNN.

Ce se va întâmpla cu vremea în România

De asemenea, vor fi și condiții de brumă, iar la altitudini mai mari, de peste 1.900 de metri, precipitațiile pot lua forma lapoviței și chiar și a ninsorii. De asemenea, la aceste altitudini putem avea parte și de intensificări ale vântului, iar viteza la rafală poate ajunge, în zone înalte, chiar și la 70 de kilometri pe oră. Din păcate, vremea rece va fi resimțită și în Capitală.

„Vor fi condiții de brumă în acele zone, minimele, în general la scara întregii țări, între șase până la nouă 10° C inclusiv în Bucureşti. Din punct de vedere al regimului de precipitații, este posibil ca într-adevăr, să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.900 de metri precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, inclusiv intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 45-50km/h în zonele mai joase de relief, iar în zona montană înaltă peste 70km/h”, a mai explicat Elena Mateescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net