Ce sunt fructele liofilizate? Tot mai mulți români le preferă

Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi că dieta are un rol crucial pentru starea noastră de sănătate, iar tot mai mulți români au început să aibă grijă la ce își pun în farfurie. Iar în ultimii ani, o mulțime de oameni au ales să își introducă în dietă cât mai multe fructe liofilizate.

Tot mai mulți români preferă fructele liofilizate
Tot mai mulți români preferă fructele liofilizate

Indiferent de cât de multe ore am petrece în sala de sport, ori cât de des mergem la controale medicale, dacă nu avem grijă la ce mâncăm, tot efortul nostru va fi în zadar. Dieta are un rol crucial pentru starea noastră de sănătate, iar în ultimul timp, românii au devenit tot mai atenție la produsele pe care și le pun în farfurie.

Iar un produs anume pe care o mulțime de oameni încearcă să îl introducă cât mai mult în dietă sunt fructele liofilizate. Mai precis, este vorba despre fructe care au fost păstrate în anumite condiții precise.

În primul rând, procesul de liofilizare al fructelor începe prin uscarea fructelor prin congelare. Însă, trebuie menționat că acest proces este executat într-un așa fel încât fructele să își păstreze aroma, culoarea, cât și vitaminele pe care le conțin.

Ce sunt fructele liofilizate

De asemenea, procesul de fioflizare a fructelor presupune și îndepărtarea nivelului de apă din acestea, pentru ca ele să fie crocante. În principiu, acest proces ne oferă un produs asemănător cu fructele uscate, iar diferența dintre acestea este cantitatea de apă eliminată din fruct. În cazul celor uscate, se alimină aproximativ 90 – 95% din cantitatea de apă, în timp ce din fructele liofilizate este aliminat undeva în jur de 98 – 99% din apă.

Aceste fructe vor putea fi păstrate pentru mult mai mult timp, ele fiind și o alternativă perfectă pentru a înlocui bomboanele și dulciurile tradiționale. În plus, aceste fructe au un miros și gust extrem de aseămănător cu fructele proaspete, ele putând fi luate la pachet oriunde și oricând. În plus, putem să le consumăm fie simple, ca o gustare, ori, le putem adăuga la diferite deserturi, ca decorațiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net