Revoluţionarul Claudiu Iordache a murit. Familia acuză o eroare medicală
Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluției de la Timișoara, a murit la vârsta de 79 de ani. Familia lui Iordache acuză o eroare medicală, susținând că revoluționarul a fost diagnosticat și tratat greșit, fără să ofere însă alte detalii despre afecțiunile de care suferea acesta.
Claudiu Iordache, una dintre figurile-simbol ale Revoluţiei Române din Decembrie 1989 de la Timişoara, a murit pe data de 20 noiembrie, la vârsta de 79 de ani. Soţia şi cei doi fii ai lui Iordache susțin că revoluționarul ar mai fi fost în viață dacă ar fi fost diagnosticat corect și i s-ar fi aplicat un tratament adecvat.
„Ar fi putut fi în viaţă în acest moment dacă aceia chemaţi în ajutorul vieţii lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator. Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus paşii pe drumul salvării unei vieţi. Din nefericire, nu a fost să fie aşa. Şi el a plecat. A plecat luând cu el întreaga lume dinlăuntrul său: o bogăţie uriaşă de sentimente, de emoţii, de gânduri, de cunoştinţe! A plecat cu tot ceea ce era al lui, şi nu va putea fi înlocuit niciodată de nimeni”, se arată pe pagina de Facebook a lui Claudiu Iordache.
Cine a fost Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluției de la Timișoara
Claudiu Iordache a fost unul din cei 11 membri fondatori ai Societăţii Timişoara, organizaţie înfiinţată în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989 „ca urmare a confiscării acesteia, la Bucureşti, de către nomenclatura comunistă”, scrie DCnews.
De asemenea, Claudiu Iordache a fost director general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, din 2004 până în martie 2018, când a fost demis într-un mod controversat. Anterior a deţinut diverse funcţii publice, fiind şi parlamentar în Adunarea Constituantă (1990-1991).
Familia subliniază că Iordache s-a lovit de nenumărate ori de „zidul tăcerii ori indiferenţei lumii în care trăim, dar nu a încetat o clipă să spere că poate produce schimbarea reală, nu a încetat o clipă să scrie, să gândească planuri de acţiune, prin fiecare cuvânt şi pas al său căutând să-i aducă şi pe ceilalţi pe drumul Libertăţii şi al Adevărului. A avut momente de reuşită, dar şi prea multe momente în care s-a simţit singur, într-o lume care nu dorea să audă de lupta pentru aceste valori supreme, într-o lume care nu dorea să-i fie reamintită frumuseţea şi importanţa Revoluţiei Române din Decembrie 1989, şi datoriile de suflet pe care le avem faţă de memoria celor care atunci şi-au dat viaţa pentru Libertate.”
Citește și:
5 adevăruri neştiute despre Revoluţia din ’89
Oana Roman, despre coșmarul trăit la Revoluție. “Ne păzeau cu mitralierele în casă!”