Români au speriat Spania cu metoda „Accidentul”. Peste 100 de suspecți arestați în acest an

Metoda „Accidentul”, o veche idee a infractorilor români prin care fac bani profitând de naivitatea oamenilor, are succes acum în străinătate unde a fost perfecționată. În Spania, această schemă infracțională a făcut ravagii adusă de interlopii români. Până acum, în 2024 au fost arestate peste 100 de persoane.

Polițiști spanioli
Peste100 de suspecți au participat la înșelăciuni în Spania prin metoda „Accidentul”. Captură digi24

Două grupări importante au fost destructurate de polițiștii spanioli, în acest an, în perioada ianuarie-aprilie și acționau în toată Spania, mai ales în provincia Alicante, unde este o importantă comunitate de români. 

Toţi suspecții, 100 la număr, au fost acuzaţi de fraudă, spălare de bani şi apartenenţă la o organizaţie criminală, au precizat mai multe mijloace media din Spania citate de news.ro. 

Cum au perfecționat românii metoda „Accidentul” în Spania 

Suspecții sunt acuzați că au furat mii de euro de la utilizatori WhatsApp pretinzând că sunt rude aflate în dificultate. Poliţia a declarat că persoanele arestate făceau parte dintr-un grup infracţional care a obţinut fraudulos aproape un milion de euro.  

În cea mai simplă formă a înşelăciunii, escrocii pretind că sunt o rudă care foloseşte un număr nou din cauza unei urgenţe şi cer victimei să le trimită bani. Aceştia pretind adesea că telefonul lor a fost pierdut sau deteriorat şi că nu mai au acces la bancă. 

O versiune mai complexă presupune ca escrocul să păcălească o persoană să îi dea codul de autentificare cu doi factori pentru contul său. Acesta se poate da drept o persoană de contact şi poate pretinde că a trimis din greşeală solicitarea codului pe telefonul persoanei respective. Odată ce au acces la contul persoanei respective, pot contacta rude şi prieteni pentru a le cere bani. 

Amploarea schemei infracționale din jurul metodei „Accidentul” 

Garda Civilă, una dintre forţele naţionale de poliţie din Spania, a anunțat în această săptămână că transferurile de bani obţinute de escroci de la victime au variat pe fiecare caz de la minim 800 şi la un șocant 55.000 de euro.  

Cel puţin 238 de victime au fost identificate numai în provincia Alicante, potrivit El Pais. Arestările au fost efectuate în etape în Alicante, Barcelona, Girona, Madrid, Malaga şi Valencia. 

În ianuarie, Policia Nacional, una dintre principalele forţe naţionale de poliţie din Spania a anunţat că a arestat 59 de membri ai unei bande criminale care şi-a înşelat victimele cu peste 460.000 de euro folosind aceeaşi metodă a „fiului cu probleme”.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net