România are o tabără de refugiaţi la graniţa cu Serbia. Cum arată

Ultima actualizare:

    Activităţile desfăşurate de poliţişti la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu "caracter preventiv"  foto: MAI
Activităţile desfăşurate de poliţişti la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu "caracter preventiv" foto: MAI

România sare în ajutorul refugiaţilor. Zeci de corturi militare, dar şi toalete portabile au fost instalate începând de sâmbătă (19 septembrie) în apropierea graniţei dintre România şi Serbia, în zona localităţii Lunga din Timiş.

Sute de oameni, de la jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă până la echipe STS oraganizează tabăra pentru refugiaţi. În zonă se desfăşoară, de asemenea, un exerciţiu de amploare al forţelor ministerului de interne, în contextul presiunii tot mai mari din regiune a crizei imigranţilor, conform gândul.ro.

Pe lângă tabăra de la Lunga, o altă tabără temporară de preluare a refugiaţilor urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa, a anunţat duminică MAI, într-un comunicat. 

"În aceste tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi a procedurilor care se aplică în astfel de situaţii", mai informează MAI.

Potrivit MAI, activităţile desfăşurate de poliţişti de frontieră, reprezentanţi ai structurilor de imigrări, jandarmi, poliţişti şi pompieri la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu "caracter preventiv".  

Austria respinge migranţii la graniţă

Între timp, ţările europene continuă seria măsurilor restrictive în ceea ce-i priveşte pe refugiaţi. După Ungaria, care a construit un gard metalic de-a lungul frontierei cu Serbia şi Croaţia şi îl extinde şi la graniţa cu România, Austria a început să respingă intrarea pe teritoriul ei a unor migranţi din Orientul Mijlociu veniţi dinspre Slovenia. 

Această situaţie survine după ce ministrul austriac de interne a declarat că nu are nicio simpatie faţă de refugiaţii care nu cer azil în ţările balcanice şi încearcă să ajungă în statele mai bogate.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei austriece, circa 100 de migranţi ajunşi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică la graniţa sloveno-austriacă la punctul de frontieră Spielfeld nu au fost lăsaţi să intre pe teritoriul Austriei, întrucât nu au cerut azil şi nici nu au prezentat documentele corespunzătoare.

Potrivit agenţiei HINA, citate de Agerpres, în cursul zilei de sâmbătă un alt grup de 350 de migranţi care doreau să ajungă în Germania a fost respins de autorităţile austriece.

În Austria au sosit în acest weekend circa 13.000 de migranţi, dintre care circa 12.300 dinspre Ungaria şi ceilalţi dinspre Slovenia. Întrebat de ce numai la frontiera slovenă există migranţi returnaţi, purtătorul de cuvânt citat a răspuns că autorităţile ungare refuză să preia înapoi astfel de migranţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Neagu jpg
image
image
image
image
image
image
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net