România, lovită puternic de un ciclon polar! Se vor înregistra temperaturi insuportabile

Din păcate, meteorologii din țara noastră vin cu vești proaste pentru românii care se bucură de vremea caldă din ultima perioadă. Se pare că un ciclon polar se îndreaptă spre România, iar temperaturile pot coborî chiar și la -15 grade Celsius în depresiuni!

Când vine frigul în România / foto: Shutterstock
Când vine frigul în România / foto: Shutterstock

Inițial, vom putea simți o răcire subită a vremii încă de duminică, în partea de nord a țării. Potrivit celor de la Digi 24, acest val de aer polar va fi însoțit și de către ninsori puternice, iar în zonele montane ne vom putea confrunta și cu vânt și viscol. Din păcate, chiar și în Capitală ne putem aștepta la ninsori.

Directorul de prognoză ANM, Florinela Georgescu, a vorbit mai pe larg despre cum va fi vremea în perioada următoare. „Așteptăm o schimbare în evoluția vremii în cursul zilei de duminică. Atunci se vor simți primele semne ale răcelii accentuate”, ne spune aceasta, potrivit sursei citate. Se pare că în Moldova minimele vor fi cuprinse între 1 și 8 grade Celsius. În noaptea de duminică spre luni, cât și în cursul zilelor de luni și marți, răcirea accentuată va fi resimțită și în restul țării.

Cu toate acestea, în Capitală, vremea caldă încă va mai persista și duminică, când putem avea maxime curpinse între 15 și 16 grade.

Un ciclon polar se îndreaptă spre România

De asemenea, Florinela Georgescu ne mai spune că ne vom confrunta și cu intensificări puternice ale vântului, mai ales în partea de est a țării.

Se pare că Moldova urmează să fie foarte afectată de răcirea vremii. Aici, ne putem aștepta la „temperaturi foarte scăzute și pe parcursul nopților, când valul de aer polar va evolua treptat, se va extinde și în celelalte regiuni ale țării”, ne mai spune Florinela Georgescu, conform sursei citate.

Se pare că în săptămâna care vine trebuie să ne așteptăm la temperaturi mult mai scăzute, până în jurul datei de 20 ianuarie. Este foarte posibil ca temperaturile minime din timpul nopților să fie preponderent negative, în această perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net