România va cumpăra avioane F 35 și va primi 1000 de soldați americani

Coincidență sau plan? Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că România va cumpăra F 35, cel mai modern avion militar produs de SUA. La doar câteva ore, Pentagonul a anunțat că sosesc în țara noastră 1000 de soldați, care vor fi aduși din Germania, printr-un pod aerian.

Fiecare avion F 35 costă aproape 80 de milioane de euro. Foto: captură digi24.ro
Fiecare avion F 35 costă aproape 80 de milioane de euro. Foto: captură digi24.ro

Președintele României, Klaus Iohannis a vizitat miercuri, pentru prima oară în ultimii ani o bază militară, gest survenit în toiul amenințărilor privind invadarea Ucrainei de către Rusia. Este vorba de Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii din județul Cluj. În timpul vizitei, Klaus Iohannis a anunțat în timpul vizitei că România va cumpăra cel mai modern avion de război al SUA, F 35, care costă peste 80 de milioane de dolari bucata.  

De ce a ales Klaus Iohannis baza aeriană de la Câmpia Turzii 

Klaus Iohannis nu a ales întâmplător baza aeriană de la Câmpia Turzii Această unitate militară ocupă primul loc în bugetul Forțelor Aeriene SUA, pentru investiții în Europa în acest an: peste 150 de milioane de dolari.  

Baza aeriană de lângă Turda va deveni un centru de operațiuni de anvergură în planurile armatei SUA în cazul atacării Ucrainei de către Rusia. Modernizarea bazei de către americani a început în 2021. Americanii vor ca la Câmpia Turzii să aibă loc de manevră măcar două escadrile de avioane de luptă folosite în NATO, plus aeronave de transport strategic. 

Baza aeriană de la Câmpia Turzii devine esențială pentru americani, aici urmând să fie aduși pe calea aerului 1000 de soldați din Germania, membri au unei unități de elită a Armatei Terestre a SUA.  

Militarii Regimentului 2 Cavalerie al SUA pe A1, București-Constanța. Foto: captură hotnews.ro
Militarii Regimentului 2 Cavalerie al SUA pe A1, București-Constanța. Foto: captură hotnews.ro

SUA a anunțat sosirea a 1000 de militari în România 

La câteva ore de la vizita lui Klaus Iohannis la baza aeriană de la Câmpia Turzii, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunțat că 1000 de militari americani de la o bază din Germania, care fac parte dintr-o unitate de infanterie mecanizată vor fi mutați în România 

Cine sunt soldații americani care vin în România 

La ora actuală, în România există 900 de militari americani, majoritatea cantonați la baza aeriană de la Kogălniceanu, din județul Constanța. Cei 1000 de militari care vor veni suplimentar fac parte dintr-o unitate cantonată în Germania, Regimentul 2 Cavalerie, cu baza în orașul Vilseck.   

În cazărmile din Vilseck, situate la o oră de mers cu mașina de granița cu Cehia sunt cazați aproape 5000 de soldați americani, toți din Regimentul 2 Cavalerie, ”Dragonii” cum li se mai spune. Militarii au mai fost în România de mai multe ori în ultimii ani și folosesc transportoare blindate de ultimă generație Stryker 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net