Românii care vor lua cu până la 1500 de lei în plus la salariu. Cine va beneficia de majorare

Ultima actualizare:

Vestea bună este că mii de angajați români vor avea o creștere a salariilor lor cu până la 1.500 de lei net începând cu 1 ianuarie 2024.

Românii care vor lua cu până la 1500 de lei în plus la salariu
Românii care vor lua cu până la 1500 de lei în plus la salariu

Această schimbare vine pentru o mare parte dintre angajații Caselor Naționale de Pensii Publice, după zile de proteste. Guvernanții au promis o creștere a salariilor începând cu anul viitor, marcând astfel un final al protestelor care au avut loc.

Biroul Național Sindical a anunțat suspendarea protestelor.

Angajații din Casele de Pensii își suspendă protestul, având în vedere decizia guvernanților de a crește salariile acestora.

Reprezentanții Blocului Național Sindical și cei ai angajaților din Casa Națională de Pensii Publice s-au întâlnit astăzi cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu, alături de ministrul Finanțelor, Ion Marcel Boloș, și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, pentru a discuta situația protestului din sistemul de pensii.

În urma discuțiilor s-a ajuns la un acord privind salarizarea

În urma discuțiilor, s-a ajuns la un acord privind alinierea salariilor angajaților din Casele Județene de Pensii la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice.

Astfel, s-a convenit asupra unor creșteri salariale cuprinse între 330 și 1.500 de lei net pentru aproximativ 3.000 de angajați, pentru a remedia inechitățile salariale existente.

Aceste majorări ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Soluția convenită va fi inclusă într-o Ordonanță de Urgență. Cele două părți au stabilit că, în data de luni, 4 decembrie 2023, se va desfășura o nouă întâlnire la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru a finaliza actul normativ ce urmează să fie adoptat de Guvern.

În urma acestor decizii, protestul angajaților din casele de pensii se suspendă, a anunțat Biroul Național Sindical.

„Primul-ministru Marcel Ciolacu, ministrul muncii şi solidarităţii sociale Simona Bucura-Oprescu şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale ai salariaţilor din casele teritoriale de pensii, agenţiilor teritoriale de plăţi şi inspecţie socială, inspectoratele teritoriale de muncă şi agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă au avut o întâlnire astăzi, 29 noiembrie la sediul Guvernului.

Discuţiile au privit problematica salarizării, condiţiilor de muncă şi realizarea obiectivelor instituţionale în contextul generat de protestele declanşate şi revendicărilor prezentate”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Muncii.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net