Românii, speriați de tehnologia 5G. Sorin Grindeanu: ”Am primit scrisori că bărbații își bat mai mult femeile”

Ultima actualizare:

    Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu

”Tehnologia 5G nu este periculoasă pentru oameni”. Este anunțul venit din partea lui Sorin Grindeanu, președintele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Declarația vine pentru a-i liniști pe români care sunt speriați de tehnologia avansată.

Mulți români sunt speriați de undele transmise de tehnologia 5G. Cred că rețeaua mobilă avansată ar duce la îmbolnăvire, și nu numai. Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a spus că la instituția pe care o conduce a primit scrisori și petiții de la cetățeni îngrijorați care se opun tehnologiei 5G.

„Știți că s-a lansat în arealul Centrului Vechi o zonă în care există 5G și am primit o scrisoare prin care îmi spuneau că în acea zonă bărbații își bat mai mult femeile. Nu vreau să trimit nici în derizoriu, e foarte important ca lumea să fie convinsă că nu sunt efecte negative”, a declarat acesta la Interviurile live Digi24.ro.

Tot aici a anunțat faptul că dorește să lanseze o campanie de informare a populației în legătură cu tehnologia 5G, pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine despre ce este vorba și să nu mai aplece urechea la teorii conspiraționiste răspândite în spațiul online pe această temă. Fostul premier nu exclude ca aceste mesaje care-i sperie pe cetățeni să facă parte din campaniile de manipulare și dezinformare ale Rusiei.

Sorin Grindeanu: ”În 1800, se credea că dacă trenul merge cu mai mult 40 km/h se lichefiază organele”

„De fiecare dată când omenirea a făcut un salt tehnologic au existat și asemenea luări de poziție. În momentul în care a s-a trecut la locomotivele cu abur, specialiști din acea perioadă, la 1800, spuneau că dacă trenul merge cu mai mult de 40 de kilometri la oră se lichefiază organele”, a mai spus președintele ANCOM.

Totodată, el a dat asigurări că au existat studii ale Organizației Mondiale a Sănătății, pentru a vedea ce impact ar putea avea această tehnologie asupra corpului uman.

”Eu i-aș asigura pe toți cei care se gândesc la teorii ale conspirații că lucrurile nu stau așa. Ba chiar mai mult, în urmă cu opt luni, am lansat un site care e www.monitor-emf.ro, în care poți vedea în timp real toate radiațiile, nivelul lor în diverse locații, 24 de ore din 24. N-a existat nici o perioadă, măcar o singură dată, să se depășească măcar un sfert din limita admisă”, a punctat Grindeanu.

Revolte ale populației împotriva tehnologiei 5G

În ultima perioadă, au existat teorii cum că rețeaua 5G ar fi vinovată pentru îmbolnăvirea omenirii cu coronavirus, deși medicii au spus clar că nu are nici o legătură cu virusul ucigaș.

Speriați și înfuriați, unii au ales să atace stâlpii de telefonie mobilă. I-au incendiat, iar angajați ai firmelor de telecomunicații au fost hărțuiți.

Conform unor rapoarte oficiale, acest lucru s-a  petrecut în cel puțin zece state europene, printre care Marea Britanie, Olanda, Franța, Belgia, Italia sau Germania.

Ce este tehnologia 5G

5G este numele generației a cincea de tehnologie rețele celulare fără fir, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G. UIT IMT-2020 prevede viteze de până la 20 gigabiți pe secundă, dar aceasta a fost demonstrată doar pentru unde milimetrice cu o frecvență de 15 gigahertzi sau mai mare.

Cel mai recent standard 3GPP include orice rețea care utilizează software-ul NR New Radio. 5G noul radio poate include frecvențe mai mici, de la 600 MHz la 6 GHz.

Cu toate acestea, vitezele în aceste frecvențe joase sunt cu mult mai mici decât sistemele noi 4G, estimate la 15% până la 50% mai rapid.

Tehnologia 5G folosește două spectre principale de frecvență definite în lucrările tehnice FR1 și FR2, FR venind de la termenul englezesc Frequency Range.

FR1 cuprinde benzi de frecvență între 450 MHz si 6000 MHz (spectru numit sub 6 GHz), iar FR2 cuprinde benzi de frecvență între 24250 MHz și 52600 MHz.

Folosirea unor frecvențe atât de mari a creat în lumea stiințifică o serie de controverse privind siguranța, fiind numeroși contestatari ai acesei tehnologii.

Serviciile 5G există deja pe piața din România. Trei dintre cei mai mari operatori de telefonie din România au oferte comerciale ce permit transferul de date prin 5G.

În ordinea anunțării serviciilor 5G, aceștia sunt Vodafone, Digi și Orange. Vodafone este prima rețea 5G din România, începând cu 15 mai 2019, conform comunicatului de presă emis de către aceștia, oferind prin rețeaua proprie, Supernet 5G.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Regina Camilla Foto Getty Images (1) jpg
sua drapel steag jpeg
adolescenti jpg
1280px Romania 1913 1916 jfif
Dezbatere prezidențială între Donald Trump și vicepreședintele Kamala Harris. FOTO AFP
tsunami  jpg
9 george washington shutterstock 423235858 jpg jpeg
casierie banca jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net