Rudel Obreja, eliberat din închisoare pentru a se trata de cancer

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, va fi eliberat din Penitenciarul Jilava pentru o perioadă de trei luni pentru a se putea trata într-un spital, după ce afost diagnosticat cu cancer. Decizia a fost luată de către Tribunalul Ilfov și nu este una definitivă.

Rudel Obreja Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Rudel Obreja Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Pe 7 iulie, Obreja a depus la Tribunal o cerere în care solicita judecătorilor întreruperea executării pedepsei de cinci ani primită în dosarul Gala Bute, invocând grave probleme de sănătate. Tribunalul a admis cererea lui Obreja, iar aceasta urmează să fie eliberat și internat într-un spital din țară pentru a primi tratamentul necesar întrucât se pare că a fost diagnosticat cu cancer. 

Citește și: Rudel Obreja, în stare gravă la spital, diagnosticat cu cancer!

Rudel Obreja trebuie să respecte reguli stricte, după ce va fi eliberat 

Cu toate acestea, Rudel Obreja trebuie să respecte mai multe interdecții: nu are voie să părăsească teritoriul României și este nevoit să ia legătura, în termen de 24 de ore, de la punerea în libertate, cu Poliţia Capitalei pentru a fi luat în evidenţă şi a stabili mijlocul de comunicare permanentă cu organul de supraveghere.

În plus, el va trebui să se prezinte în fața instanței ori de câte ori este chemat și nu-și poate schimba domiciliul fără să anunțe autoritățile în prealabil. 

În baza art. 592 şi art. 589 alin. 1 lit. a din Cpp, admite cererea de întrerupere a executării pedepsei închisorii în cuantum de 5 ani, formulată de petentul Obreja Rudel, deţinut în Penitenciarul Jilava. Dispune întreruperea executării pedepsei închisorii în cuantum de 5 ani, pentru o perioadă de 3 luni", se arată în decizia Tribunalului Ilfov. 

În urmă cu doar câteva zile, Rudel Obreja a transmis un mesaj îngrijorător prin intermediul paginii personale de Facebook. Rudel susține că dorește să fie tratat într-un spital din România sau străinătate, în condiții decente și subliniază că orice tergiversare reprezintă o șansă în minus la viață. 

Am nevoie de tratament în condiţii umane, de grija medicilor şi a familiei mele, extrem de importante în contextul actual şi iată de ce: stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte; sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi şi noapte; nu am telefon, doar cinci vizite pe lună ale soţiei, deci nu am capacitatea de mişcare pentru a începe tratament sau operaţie chirurgicală. Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri", a fost mesajul lui Rudel Obreja.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net