S-a închis un hotel celebru din România. Turiștii se înghesuiau în trecut să prindă o cameră de sărbători
Ultimul hotel care rămăsese deschis în stațiunea Voineasa s-a închis și el. Este vorba despre Lotru, care se află în proprietatea Blocului Național Sindical. Decizia a fost luată din cauza lipsei de turiști.
Ce s-a întâmplat cu stațiunea Voineasa
Staţiunea Voineasa era situată la 20 de kilometri de Lacul Vidra, poate cel mai frumos lac de acumulare din România, însă mai puţin cunoscut, o construcţie ciclopică. Infrastructura care trebuia însă edificată pentru ca Voineasa să devină rentabilă nu există. Pe de altă parte, Brezoi în sine şi zona turistică din jur a devenit un magnet turistic suficient de puternic pentru a nu-ţi mai dori să te urci în covata liniştită de la Voineasa, dincolo de lacul de acumulare de la Mălaia, scrie newsweek.ro.
Staţiunea Voineasa face parte din mult-discutatul patrimoniu al fosei Uniuni Generale a Sindicatelor din România, pen care confederaţiile sindicale din România şi l-au disputat şi împărţit, după 1990. După 1990 patrimoniul UGSR a fost preluat de confederațiile sindicale CNSLR, Frăția și Cartel ALFA şi, încet-încet, a fost în bună măsură distrus.
Hotelul Lotru s-a închis
Discuţiile pentru realizarea CSS au avut loc chiar în sala de conferinţe de la Hotelul Lotru. Acum, acesta, cu o capacitate maximă de cazare de 200 de locuri,ultima unitate de cazare care funcţiona, s-a închis.
Hotelul Lotru a cazat peste vară pensionari, prin bilete de tratament oferite de Casa Națională de Pensii. De Hotelul Lotru depinde alimentarea cu apă. Practic, dacă se închide conducta de apă care alimentează Hotelul Lotru, odată cu închiderea acestuia, nici unitățile de cazare ale Confederația Sindicatelor Democratice din România (CSDR) sau ale Sindicatul Frăția nu vor mai putea funcționa.
Ce declara primarul din Voineasa
„Toată stațiunea este închisă. Și-au bătut joc de bunurile astea care au fost date degeaba de către statul român. Este vorba de delăsare, este vorba de a nu cunoaște cum se face turism. E cu totul și cu totul altceva. Managementul ăsta, al turismului, este foarte delicat. Și dacă nu știi să-l faci, ești ca și o stațiune moartă”, spune Gabriel Năstăsescu, primarul din Voineasa.