S-a redeschis casa de la Viscri a regelui Charles. N-a mai fost închiriată din 2021

Începând cu 1 aprilie, cea mai cunoscută proprietate din România pe plan mondial, casa regelui Charles din satul braşovean Viscri, a fost redeschisă pentru vizitatori. Locuinţa are şase camere care găzduiesc deocamdată două expoziţii în aşteptarea ok-ului regal pentru ca locuinţa să fie redeschisă pentru închiriere.

Din 1998, Prinţul Charles a făcut mai multe vizite în România, cu caracter privat
Din 1998, Prinţul Charles a făcut mai multe vizite în România, cu caracter privat

Viscri este un sat de aproximativ 500 de locuitori situat la 42 de kilometri de Sighişoara şi aparţine de comuna Buneşti. Imobilul deţinut de regele Charles la Viscri, situat la numărul 163 pe strada principală, figurează în continuare în acte drept „Casa Prinţului de Wales din Viscri”, deşi prinţul este acum ditamai regele. Proprietatea tradiţională săsească din satul Viscri, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, şi-a deschis deocamdată porţile nu pentru cazare, ci pentru a oferi îndrăgostiţilor de tradiţii două expoziţii. Prima este de ii (20 de exponate) create de membrele asociaţiei „Semne Cusute” şi a doua de tipuri de ţigle pentru acoperişuri.

Din 2021 nu s-a mai închiriat

Cea mai scurtă cale să ajungi la Viscri porneşte din DN 13. Turiştii care circulă între Braşov şi Sighişoara trebuie să părăsească drumul naţional la Buneşti. Casa de la Viscri a fost achiziţionată de actualul rege Charles în 2006 şi până în 2021 a funcţionat ca pensiune. Potrivit adevărul.ro, imobilul a fost renovat între anii 2014-2016 şi dintr-o simplă casă rurală a devenit un spaţiu special, în care turiştii pot aprecia frumuseţea arhitecturii tradiţionale, pot gusta produse locale şi se pot bucura de natură. Când era deschisă pentru închiriere, casa oferea turiştilor trei apartamente şi două camere duble, plus două zone exterioare acoperite. La acestea s-a adăugat un hambar din lemn, cu tavan înalt, pereţi acoperiţi de rafturi cu cărţi din literatură românească şi câteva ii tradiţionale recuperate. Anul trecut, deşi a fost deschisă abia la jumătatea sezonului turistic, Casa Prinţului de Wales din Viscri a fost un adevărat magnet pentru vizitatori, trecându-i pragul aproape 14.000. Dar nu s-a mai închiriat, ci doar a servit drept spaţiu expoziţional. Aici se mai organizează periodic seminarii pe diverse teme, iar în restul timpului funcţionează o cafenea. 

«România este o ţară uimitoare»

Într-un film realizat de cunoscutul Charlie Ottley, Charles laudă diversitatea naturală şi culturală a României şi spune că această ţară reprezintă „un colţ deosebit al Europei”. „Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, menţionează Prinţul Charles în film. „România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei”, spune noul rege al Marii Britanii în filmul lansat în primul an al pandemiei.

Câte proprietăţi are regele Charles în România 

Regele Charles are în ţara noastră alte 10 proprietăţi, achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. 

Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu,  

o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov,  

patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna 

patru în satul Breb din judeţul Maramureş. 

Regele Charles al III-lea, încoronat în mai

image

Regele Charles al III-lea (74 de ani) şi Regina Consoartă Camilla (75 de ani) vor fi încoronaţi pe 6 mai, la abaţia Westminster, din Londra, într-o ceremonie oficiată de arhiepiscopul de Canterbury. Ziua pică sâmbătă, iar învestitura sa va face parte dintr-un weekend prelungit de festivităţi organizate în cinstea sa, printre care concerte şi petreceri stradale. Regele Charles al III-lea şi-a exprimat dorinţa ca slujba să includă muzică ortodoxă grecească interpretată de corul Byzantine Chante Ensemble, un omagiu adus tatălui său, prinţul Filip. Regele Charles a anunţat că îşi doreşte, însă, o încoronare mai „intimă” şi este de aşteptat ca doar un număr de 2.000 de oficialităţi să fie invitate, faţă de 8.000 câte au fost la învestitura mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net