Satul din România unde mai trăiește un singur om. Nea Ion merge pe jos 6 kilometri ca să îşi ia pâine

Satul Merdeala, situat în comuna Posești din județul Prahova, este o așezare pitorească care pare să fi fost uitată de timp, scrie adevărul.ro. Acolo, însă locuiește Ion Săraru, în vârstă de 71 de ani.

Ion Săraru Foto: arhivă Click!
Ion Săraru Foto: arhivă Click!

Nea Ion, singurul locuitor din satul Merdelea

În Satul Merdelea, în prezent, rămâne în viață un singur locuitor: Ion Săraru, în vârstă de 71 de ani. Aici și-a început viața și aici își dorește să-și încheie călătoria. Pentru el, singurătatea a fost mereu compania sa de încredere. Nu mai întâlnește pe nimeni pe străzi sau la porți.

Nea Ion, cum îl numesc localnicii din satele vecine, nu are apă curentă în casă. Gătește pe o sobă cu lemne și își luminează locuința cu lumina naturală a zilei. Curentul electric nu a făcut niciodată parte din viața sa. Nu a cunoscut niciodată senzația de a porni un radio sau de a aprinde o lumină în locuință.

Ion Săraru are grijă de câteva animale 

În liniștea Merdelei, nea Ion trăiește o viață simplă și liniștită. A ales să renunțe la agitația lumii moderne și să rămână în acest paradis uitat de timp. Fiecare zi este o binecuvântare pentru el, iar tăcerea este limbajul său preferat. Nea Ion se ocupă de un porc, o vacă și câteva găini pentru a-și asigura traiul, conform primarului din Posești, Valentin Spătărelu. Pentru a ajunge în „civilizație”, acesta trebuie să meargă pe jos trei kilometri până în comună, parcurs pe care-l face de mai multe ori pe zi pentru a cumpăra provizii și pentru a socializa.

O casă aici, una dincolo, au rămas doar niște amintiri pe care Ion Săraru le povestește oricui are timp să le asculte. În rest, satul Merdeala a rămas doar pe hartă pentru că localnicii, rând pe rând, au plecat, iar casele, prea obosite să aștepte copii și nepoți, s-au dărâmat. Singurii care se încăpățânează să nu abandoneze satul sunt oamenii locului. Nepotul lui nea Ion a refăcut casa străbunicilor, unde se întoarce oricând vrea liniște.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
concert gif
image
image
image
image
image
image
fotbal jpg
ana aslan captura video png
condimente png
venetia shutterstock 245507692 jpg
tyffany santos londra profimedia jpg
ioana cea nebuna captura video jpg
kevin cel mai inalt caine guinness world records jpg
vreme plaja vara pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net