Locul în care timpul a stat pe loc. Satul-fantomă din România care nu mai are niciun locuitor din 1998

Ultima actualizare:

A fost odată ca niciodată, în Munții Semenic, un sat numit Lindenfeld (în traducere, numele înseamnă „Câmpul cu Tei”). Din 1998, odată cu moartea ultimului său locuitor, Paul Schwirzenbeck, doar vântul mai trece prin această locație uitată de români.

Lindenfeld, satul părăsit din România / foto: Pixabay
Lindenfeld, satul părăsit din România / foto: Pixabay

Cândva, satul Lindenfeld, supranumit și „Satul fantomă” în singura carte despre acest loc, scrisă de Dieter Schmidt, avea aproximativ 300 de locuitori. Momentul maxim al populării localității a fost anul 1930, când au existat 314 locuitori, toţi de naţionalitate germană.

Lindenfeld a luat viață în anul 1828, fiind alcătuit de către coloniștii germani veniți din Boemia. Din păcate, după o scurtă perioadă de timp, au existat o mulțime de nemulțumiri în această așezare din partea celor 36 de familii. Climatul era aspru, pământul promis era o pădure pe care aceștia au fost nevoiți să o taie singuri, fără ajutorul autorităților militare, și aveau nevoie de multe materiale pentru construcția caselor.

După numai 5 ani, niciuna dintre cele 36 de familii venite din Boemia nu mai locuia în satul fondat chiar de ele. Bineînțeles, au venit alte familii de germani care au reușit să se acomodeze în această zonă izolată. Aceștia au decis ca anul de fondare al localității să devină 1833, nu 1828. Cele 18 familii, care însumau 230 de oameni, au rezistat în Lindenfeld până în 1910. Apogeul numărului de locuitori a fost atins în 1930, când în Lindenfeld trăiau 314 persoane înregistrate.

Lindenfeld a rămas un loc pustiu, complet abandonat

Deși inițial avea școală, biserică, casă comunitară, alimentare cu energie electrică și alimentare cu apă, satul nu a mai prezentat interes pentru tineri, ajungând ca în 1977 să mai trăiască doar 93 de persoane, în totalitate vârstnici. Ulterior, după decesul ultimului locuitor, Paul Schwirzenbeck, în 1998, Lindenfeld a rămas un loc pustiu, complet abandonat.

Casele, şcoala şi biserica au devenit ruine. Evident, trecerea timpului și-a lăsat amprenta nemiloasă asupra locului, natura și-a făcut de cap pe ulițe și prin casele abandonate și dezinteresul autorităților a atins cote alarmante.

În prezent, satul Lindenfeld este un muzeu în aer liber. Un muzeu al trecerii timpului peste o așezare umană. Este unicul sat părăsit de atâta timp din România. Un sat ce poartă încă rănile bătrâneții, un sat în care casele au rămas mobilate și cu obiectele casnice la locurile lor, singura clădire ce mai rezistă în timp este biserica, restaurată de câțiva iubitori ai trecutului.

Daca îți plac misterele, fotografiatul și istoria, dă o fugă aici și păstrează amintirea vie a unui loc frumos din țară. Satul Lindenfeld este situat în Munții Banatului, mai precis în Munții Semenic, în valea vârfului Cracu Teiului, comuna Buchin din județul Caraș-Severin, Banat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net