Un loc de poveste: satul fără străzi, mașini și poluare. Se circulă doar pe apă

Te-ai întrebat vreodată cum ar arăta un oraş fără străzi, fără agitația urbană, zgomotele maşinilor sau aglomeraţia din autobuze? Ei bine, acest sat din Olanda nu este străbătut nici de maşini, nici de autobuze, căci nu are drumuri, ci doar canale, iar oamenii călătoresc doar cu barca. Este vorba despre Giethoorn, cunoscut și sub numele de „Veneția din Nord”.

Giethoorn, micul sat fără străzi şi maşini, în care accesul se face cu barca / foto: Shutterstock
Giethoorn, micul sat fără străzi şi maşini, în care accesul se face cu barca / foto: Shutterstock

Pentru cei care visează la o viață simplă, Giethoorn este alegerea perfectă. Acest sat idilic din Olanda nu are drumuri, iar accesul se face pe apă, de-a lungul multor canale frumoase sau pe jos, peste poduri de lemn. I se mai spune satul veneţian sau „Veneția de Nord”. Totul este rustic, într-o atmosferă unică de liniște, de relaxare și confort.

Fondat în 1230 de un grup de refugiați din sud, care au ajuns în zona respectivă în căutarea unui loc în care să se stabilească și au rămas uimiți de numărul mare de coarne de capră, care se pare că au rămas aici după o inundație catastrofală, satul a fost numit Giethoorn, ceea ce înseamnă „coarnele caprei”. În ultimii ani a devenit o atracție pentru turiști, iar celebritatea satului se datorează regizorului de film olandez, Bert Haanstra, care l-a utilizat ca locație în filmele sale în anii '60, relatează a1.ro

Și poștașul vine cu barca

Un alt lucru interesant este faptul că numai motoarele electrice sunt utilizate la aceste bărci, cele diesel nefiind permise. Satul are muzee, un șantier naval, multe cafenele și restaurante. La Olde Maat Uus se poate vizita o fermă tipică din 1800, în care se poate vedea cum se trăia aici. De asemenea, mai este muzeul De Oude Aarde, care găzduiește expoziții de cristale și minerale. Mai este și Gloria Maris, în care este o expoziție de scoici.

Mai există și un muzeul al mijloacelor de transport, unde turiștii pot vedea de la automobile vechi, până la biciclete și role. Casele și-au păstrat stilul tradițional, o parte au o vechime de aproximativ 200 de ani, iar la unele se ajunge exclusiv pe calea apei. Chiar și poștașul vine cu barca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
flori jpeg
bani jpeg
Valea Oltului pe unde va trece Autostrada Sibiu Pitești în zona Cornetu Vâlcea Foto Daciana Stoica jpg
supermarket jpeg
pensie jpeg
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net