Scandal la Prim─âria Timi╚Öoara pe concediile medicale ale angaja╚Ťilor. Dominic Fritz cere ca medicii s─â fie verifica╚Ťi

image
Regulile de acordare a concediilor medicale de c─âtre doctori au fost schimbate

Concediile medicale sunt la ordinea zilei la bugetari. O spune chiar primarul Timi╚Öoarei, Dominic Fritz, care este sup─ârat foc pe subordona╚Ťii s─âi c─â mai mult sunt bolnavi ├«n acte dec├ót prezen╚Ťi la serviciu. Angaja╚Ťii Prim─âriei Timi╚Öoara ╚Öi-au luat aproape 4.000 de zile de concediu medical ├«n opt luni.

Vorba aceea, mai muncim ╚Öi noi?! Primarul Timi╚Öoarei, Dominic Fritz, s-a s─âturat de func╚Ťionarii publici care stau acas─â pe baza scutirilor medicale, dar primesc lefuri mari.

├Än perioada ianuarie-august, la Prim─âria Timi╚Öoara au fost ├«nregistrate 750 de concedii medicale, cu 30% mai multe fa╚Ť─â de aceea╚Öi perioad─â a anului trecut, c├ónd au fost 428.

De ele au beneficiat 594 de angaja╚Ťi, ceea ce ├«nseamn─â c─â unii ╚Öi-au luat medicale de mai multe ori. ├Än total, au stat acas─â 3.996 de zile!

Astfel c─â┬á Fritz a cerut Casei Jude╚Ťene de Asigur─âri de S─ân─âtate s─â fac─â un control ╚Öi s─â-i verifice pe medicii care au eliberat concediile pe band─â rulant─â.

Primarul Timi╚Öoarei, Dominic Fritz: ÔÇŁFo┼čti ┼čefi de direc┼úii o ┼úin din medical ├«n medicalÔÇŁ

ÔÇ×Este adev─ârat c─â aceste concedii se ├«nscriu ├«n limitele legale ┼či c─â suntem ├«n pandemie. Exist─â ├«n prim─ârie oameni care muncesc, ├«mping lucrurile ├«nainte, ┼či unii dintre ei au avut probleme de s─ân─âtate reale. Dar ┼či angaja┼úi care atunci c├ónd primesc o sarcin─â ├«┼či iau un medical. Iar noua organigram─â a avut un impact major asupra st─ârii de s─ân─âtate a unor fo┼čti ┼čefi de direc┼úii, care o ┼úin, de atunci, din medical ├«n medical. Aceasta este o modalitate de a bloca activitatea ├«n unele compartimente ┼či nu este acceptabil s─â abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul publicÔÇŁ, a scris edilul, ├«ntr-o postare pe Facebook.

image
Edilul Timi╚Öoarei, Dominic Fritz, a reclamat la Casa de S─ân─âtate concediile medicale luate de angaja╚Ťii prim─âriei

Pentru a elimina abuzul, Casa Na╚Ťional─â de Asigur─âri de S─ân─âtate a introdus, de 1 august, noi reglement─âri referitoare la modul de acordare a concediilor pe caz de boal─â.

Noi reguli pentru acordarea concediilor medicale, de la 1 august

Astfel, perioadele de medical pentru fiecare episod de boală se vor acorda în cel puţin două etape. Medicul de familie va da, în prima etapă, maximum patru zile, după care va putea prelungi perioada până la o săptămână.

Până acum, medicii de familie puteau să acorde concediu medical direct pentru maximum 10 zile. Medicul specialist din ambulatoriu poate acorda în prima etapă maximum 15 zile.

Concediul poate fi prelungit în a doua etapă până la o lună, respectiv 90 de zile pe an. Până acum, medicul specialist putea să acorde direct până la 30 de zile.

Citește și: 

Medicii care vor elibera concedii medicale ilegale, amendaţi cu 10.000 de lei

Reguli noi la acordarea concediului medical. ├Än prim─â faz─â po╚Ťi primi maximum 4 zile

Captura╠ć de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
ramona badescu jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
index (1) webp
pexels engin akyurt 3356489 jpg
image
image
image
image
summer well 2019 jpeg
index (19) webp
Tate  jpg
image webp
index (1) webp
image png