Scandal uriaș! O gară din România a fost transformată în pensiune de trei margarete
O gară din România a fost transformată într-o pensiune de trei margarete. Un ONG a depus o plângere penală pe motivul că totul s-a petrecut în condiții suspecte.
Vechea clădire a gării din Câmpeni, care asigura serviciile pentru calea ferată Turda - Abrud, a fost achiziționată și modernizată în condiții dubioase.
Un ONG din oraș a depus plângere penală, pentru verificarea modului în care a fost reabilitată clădirea.
Clădirea a fost cumpărată de managerul Spitalului Câmpeni, Dragomir Morcan, de la alte persoane fizice din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj.
Se pare că lucrările de modernizare au fost făcute fără autorizație de construire valabilă, iar achiziția haltei s-a făcut, anul trecut, fără preemțiune oferită autorităților locale. O verificare a Direcției Județene de Cultură a indicat faptul că lucrările realizate sunt neconforme cu statutul de monument istoric fiind realizate fără acordul Direcției Județene de Cultură Alba, atât pe partea de schimbare destinație, cât și pe partea de lucrări.
Ce amendă a primit instituția
Instituția a aplicat o amendă de 4.000 de lei și a solicitat investitorului intrarea în legalitate.
Fosta haltă Câmpeni a devenit pensiune de trei stele. La o mică distanță se zărește calea ferată îngustă. În fața ei a fost amplasat un mic trenuleț artizanal. Pensiunea se închiriază în weekend la un tarif de 180 lei pe cameră, având o capacitate de aproximativ 15 persoane, scrie clubferoviar.ro.
Gara din Siret devenită pensiune
În trecut, și gara din Siret a fost desființată și transformată mai apoi în pensiune. Acum, pe peron se zăresc mai multe umbrele şi câteva mese. În zilele însoritd, oamenii se adună la terasă.
Reprezentanții Companiei de Căi Ferate au precizat că spațiul a fost atribuit în urma unei licitații publice cu strigare.
Prin contract, administratorul firmei care a închiriat spaţiul Gării Siret pentru a-şi deschide pensiune este obligat să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, acesta nu are voie să schimbe destinaţia şi obiectul de activitate al afacerii pe care a pornit-o. De asemenea, acesta trebuie să nu degradeze spaţiul, să nu intervină cu modificări asupra construcţiei fără aviz CTE al Sucursalei regionale CF Iaşi, să nu subînchirieze spaţiul şi să nu blocheze căile de acces.