A înapoiat 43.000 de lei găsiți pe o bancă, în gara din Iași

Răul se face mai ușor decât binele, însă un sucevean a dovedit contrariul de mai multe ori! Ceferist de meserie, a găsit în gări sau în trenuri portofele și borsete burudușite cu bani, însă niciodată nu s-a gândit să păstreze vreun leu. Așa a făcut și luni, când a predat la poliție 43.000 de lei. 

image
Un angajat CFR a găsit în Gara Iași o borsetă plină cu bani

Vasilică Săvuț, un sucevean cu frica lui Dumnezeu, lucrează în slujba Căilor Ferate Române de 32 de ani. În tot acest timp, a văzut și auzit multe întâmplări, a cunoscut fel și fel de persoane, dar un singur lucru nu s-a schimbat niciodată: a rămas OM. Vasilică Săvuț este șef de tren și s-a dovedit a fi și înger păzitor pentru un ieșean uituc.

Bărbatul intrase în tură, luni dimineață, iar la un moment dat a zărit pe o bancă în Gara Iași o borsetă. Era în jurul orei 10.30, când aștepta trenul 1830 Galați – Cluj, pe care urma să-l deservească. Săvuț nu a stat nicio clipă să se gândească ce va face cu borseta, știa din start că nu o păstrează și a și început să-i caute stăpânul. 

„Mi-au tremurat picioarele” 

„M-am apropiat și am ridicat borseta. La mică depărtare erau un domn și o doamnă și am mers la ei. Am deschis borseta și am văzut că era plină cu bani. Ca să fiu sincer, mi-au tremurat picioarele. Am mers mai apoi la Poliția TF din Iași și am predat borseta, în care erau circa 43.000 de lei”, a mărturisit șeful de tren, conform monitorulsv.ro.  

image
Vasilică Săvuț, șef de tren la Suceava

La scurt timp, a apărut și păgubitul, care i-a mulțumit ceferistului pentru gestul de a preda borseta cu bani la poliție. Acesta realizase că uitase pe bancă borseta după aproximativ jumătate de oră de când plecase din locul cu pricina. A vrut să-și cumpere doi covrigi și atunci și-a dat seama că nu o are la el.

A găsit și a înapoiat mai multe portofele

Pentru Vasilică Săvuț, această întâmplare nu este singura din viața lui. De multe ori a găsit portofele uitate în tren sau în gări, însă o singură dată a mairecuperat o borsetă cu o sumă așa de mare. S-a petrecut în urmă cu șase ani, dar bărbatul își amintește ca și cum a fost ieri. Atunci a găsit o borsetă în care se aflau 40.000 de dolari. Ca și acum, și atunci a predat bunul găsit la Poliție.

„Aceste două cazuri sunt cele în care erau sume foarte mari de bani, dar portofele cu acte și bani mai puțini am găsit de foarte multe ori. Niciodată nu m-am gândit să îmi însușesc vreun bun găsit pentru că nu ar fi normal. Dacă se poate să ajut un om în necaz o fac cu mare bucurie”, a mai spus Vasilică Săvuț. Cazul a devenit viral internauții l-au copleșit cu felicitări pentru gestul făcut. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
florin salam jpeg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
maria constantin iubit 3 png
image
image
image
image
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
shutterstock 29903164 cuplu spalat dinti periuta jpeg
ciucas jpg