Scene incredibile în Iași! Cartofi luați cu ambulanța!

Indiferent dacă am fost sau nu vreodată în situația de a avea nevoie de ambulanță, cu toții suntem de acord că timpul de răspuns este crucial, putând face diferența dintre viață și moarte. Ei bine, șoferii unei ambulanțe din Iași au o părere diferită.

La cumpărături cu ambulanța, în timp ce oamenii mor. / foto: bzi.ro
La cumpărături cu ambulanța, în timp ce oamenii mor. / foto: bzi.ro

Cu toții suntem de acord că nimeni nu sună după o ambulanță de plăcere. Dacă ajungem în situația de a avea nevoie de intervenția acesteia, înseamnă că situația este una serioasă, poate chiar viața uneia, sau a mai multor persoane, fiind în joc. Chiar și un singur minut poate face diferența dintre viață și moarte.

Cartofi transportați cu ambulanța, la Iași

În asemenea condiții, trebuie menționat că timpul de răspuns al Serviciului de Ambulanță Județean Iași este oricum unul ridicat, chiar și atunci când angajații săi nu pleacă în „misiunii cruciale”, cum ar fi cumpărarea unor saci de cartofi de la piață. Este estimat că, în fiecare zi, câteva sute de ieșeni sunt în situația de a solicita o ambulanță.

Situația este și mai problematică cum, potrivit informațiilor oferite de bzi.ro, există încă un număr ridicat de testări pentru prezența virusului COVID-19, mai precis, între 200 și 250 de testări pe zi.

În această situație în care Serviciul de Ambulanță Județeană oricum se chinuie să țină pasul cu numărul de urgențe, câțiva angajați au decis că nu poate exista o întrebuințare mai bună pentru o ambulanță, decât mersul la piață după cartofi.

De parcă situația nu era oricum una supărătoare pentru oricine a fost nevoit să aștepte absurd de mult venirea unei ambulanțe, angajații au fost surprinși de o femeie a cărei mamă avusese nevoie urgentă de o ambulanță cu puțin timp în urmă, fiind nevoită să aștepte 40 de minute până la venirea unui echipaj.

Autoritățile au reacționat: a început o cercetare disciplinară

Confom bzi.ro, managerul Serviciului de Ambulanță Județean, doctorul Angelica Cristea, a declarat că  „Am luat la cunoștință. Nu este normal așa ceva.” O anchetă a fost demarată, fiind inadmisibil ca angajații să meargă la piață în timpul serviciului și cu o ambulanță, pe deasupra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net