Turiști străini, îmbătați și lăsați fără banii de pe carduri. Percheziții în București și Ilfov

Ultima actualizare:

Mai mulți turiști străini au fost îmbătați și apoi lăsați fără banii de pe carduri de membrii unei grupări infracționale care acționa în București. Printre cei implicați se află și administratorii unor baruri din Centrul Vechi al Capitalei și angajații acestor localuri. În unele situații, polițiștii spun că suspecții ar fi recurs chiar și la violență.

17 percheziții în București și Ilfov Foto: Facebook
17 percheziții în București și Ilfov Foto: Facebook

Cum acționau suspecții 

„În această dimineaţă, 12 iunie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi – Poliţia Sectorului 3, pun în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară şi opt mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire”, informează Poliţia Capitalei.

Conform anchetatorilor, suspecţii identificau persoane vătămate, de regulă cetăţeni străini, pe care le conduceau în incinta a două societăţi comerciale, „sub pretextul consumului de alcool, în compania unor diverse persoane”.

Suspecții efectau mai multe tranzacții financiare 

„Ulterior, profitând de starea vulnerabilă a acestora, cauzată de efectul consumului de alcool, le-ar fi manipulat telefoanele mobile sau cardurile bancare, efectuând mai multe tranzacţii financiare sau procedau la transferarea unor sume de bani prin intermediul unor aplicaţii de banking, către diferite conturi. Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiţii ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violenţă, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora”, conform Poliţiei Capitalei.

Miercuri dimineaţă, au fost puse în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară şi 8 mandate de aducere. După efectuarea percheziţiilor, persoanele bănuite vor fi duse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
miezul pamantului terra foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
ciolacu facebook jpeg
regina sophia magdalena jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net