Schimbări majore în Educație! Ce categorii de elevi vor putea să termine doi ani de școală într-unul. Care sunt condițiile

Ministerul Educației urmează să aprobe un ordin prin care anumiți elevi vor putea să termine doi ani de școală doar în unul singur. Ei trebuie să respecte o condiție pentru a-și putea termina mai repede studiile.

Se anunță schimbări mari în Educație Foto: Shutterstock
Se anunță schimbări mari în Educație Foto: Shutterstock

Schimbări pentru elevii cu rezultate bune la învățătură

Este vorba despre elevii cu rezultate foarte bune la învățătură, care vor avea posibilitatea de a termina doi ani într-unul. Metodologia în acest sens urmează să fie aprobată printr-un ordin al ministrului Educației, care trebuie emis cel târziu până la 3 mai 2024, scrie Antena3 CNN.ro.

Ce prevede noua legislație 

Noua legislație stabilește și înființarea Centrului Național pentru Excelență, organism de specialitate al Ministerului Educației, fără personalitate juridică, cu rol de organizare și coordonare metodologică, monitorizare și evaluare, după caz, a următoarelor activități și servicii educaționale: elaborarea strategiilor de identificare şi de selecţie a elevilor capabili de excelență, în vederea constituirii unor grupe de performanţă pe discipline, arii curriculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice; iniţierea acţiunilor de identificare şi promovare a elevilor capabili de excelență, dar și asigurarea constituirii, funcționării şi pregătirii grupelor de excelenţă.

Despre ce schimbări este vorba 

Totodată, se discută și despre elaborarea şi asigurarea implementării unor programe de parteneriat cu diverse instituţii din ţară şi străinătate, cu organizaţii neguvernamentale, cu comunitatea locală, în scopul îmbunătăţirii condiţiilor şi resurselor necesare educării diferenţiate a elevilor capabili de excelență; dezvoltarea programelor proprii de cercetare didactică şi organizarea conferinţelor care au ca temă activităţile specifice centrului de excelenţă; organizarea taberelor naţionale de pregătire a elevilor capabili de excelență, pe discipline, dar și organizarea activității de pregătire a loturilor olimpice naționale, judeţene/ale municipiului Bucureşti.

Elevii cu rezultate excelente vor avea parte de mai multe beneficii 

Mai mult decât atât, pentru sprijinirea copiilor şi a tinerilor capabili de excelență, Ministerul Educaţiei va organiza olimpiade, competiţii şcolare, extraşcolare şi extracurriculare, tabere de profil, simpozioane şi alte activităţi specifice şi va acorda burse şi alte forme de sprijin material şi financiar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net