Școlile și grădinițele trec de lunea viitoare în sistem online. Care sunt criteriile

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, 10 ianuarie, că începând de lunea viitoare vor trece la cursuri online școlile și grădinițele care funcționează în localități cu rata incidenței cazurilor de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori și unde rata de vaccinare anti-COVID a personalului este mai mică de 60%. 

Școlile și grădinițele trec de lunea viitoare în sistem online Foto: Shutterstock
Școlile și grădinițele trec de lunea viitoare în sistem online Foto: Shutterstock

Această măsură se ia în contextul mai multor îmbolnăviri ale elevilor și personalului didactic cu COVID-19 în ultima perioadă, peste 100 de clase din București fiind închise din această cauză.

Școlile și grădinițele trec de lunea viitoare în sistem online

„Dacă rata de vaccinare este sub 60% și rata de incidență a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online.

Este vorba despre școlile și grădinițele care îndeplinesc două condiții simultan: rata de vaccinare mai mică de 60% și funcționează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a explicat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Având în vedere că la nivel național au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, e nevoie și de o actualizare a ordinului comun cu noi reguli la nivel național. Voi discuta cât de poate de repede cu ministrul Sănătății”, a adăugat ministrul Educației.

În prezent, 147 de municipii, orașe și comune din țară au incidențe de peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori, potrivit datelor transmise luni, 10 ianuarie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că încă nu există date noi cu privire la rezolvarea contestației care a blocat achiziția de teste de salivă pentru școli. Întrebat însă dacă recomandă ca părinții să le cumpere copiilor teste din propriul buzunar, ministrul a răspuns afirmativ.

Atunci când te interesează sănătatea propriului copil, răspund eu, și îmi asum acest răspuns, da. Am mulțumit părinților după ce în prealabil am cerut scuze în numele autorităților statului român care nu au putut să facă posibilă achiziția. Un părinte care ține la copilul lui achiziționează test dacă poate. Protejează nu numai propriul copil, ci întreaga comunitate școlară”, a explicat Cîmpeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net