╚ścolile ╚Öi gr─âdini╚Ťele trec de lunea viitoare ├«n sistem online. Care sunt criteriile

#Coronavirus 10 ianuarie 2022

Ministrul Educa╚Ťiei, Sorin C├«mpeanu, a declarat luni, 10 ianuarie, c─â ├«ncep├ónd de lunea viitoare vor trece la cursuri online ╚Öcolile ╚Öi gr─âdini╚Ťele care func╚Ťioneaz─â ├«n localit─â╚Ťi cu rata inciden╚Ťei cazurilor de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori ╚Öi unde rata de vaccinare anti-COVID a personalului este mai mic─â de 60%. 

2  elevi banci shutter 1852898071 copy jpg
╚ścolile ╚Öi gr─âdini╚Ťele trec de lunea viitoare ├«n sistem online Foto: Shutterstock

Aceast─â m─âsur─â se ia ├«n contextul mai multor ├«mboln─âviri ale elevilor ╚Öi personalului didactic cu COVID-19 ├«n ultima perioad─â, peste 100 de clase din Bucure╚Öti fiind ├«nchise din aceast─â cauz─â.

╚ścolile ╚Öi gr─âdini╚Ťele trec de lunea viitoare ├«n sistem online

ÔÇ×Dac─â rata de vaccinare este sub 60% ╚Öi rata de inciden╚Ť─â a infect─ârilor este de peste 3 la mie, ├«ncep├ónd de lunea viitoare ╚Öcolile acelea intr─â ├«n online.

Este vorba despre ╚Öcolile ╚Öi gr─âdini╚Ťele care ├«ndeplinesc dou─â condi╚Ťii simultan: rata de vaccinare mai mic─â de 60% ╚Öi func╚Ťioneaz─â ├«ntr-o localitate ├«n care rata de infectare este mai mare de 3 la mieÔÇŁ, a explicat Sorin C├«mpeanu, ├«n cadrul unei conferin╚Ťe de pres─â.

ÔÇ×Av├ónd ├«n vedere c─â la nivel na╚Ťional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantin─ârii, e nevoie ╚Öi de o actualizare a ordinului comun cu noi reguli la nivel na╚Ťional. Voi discuta c├ót de poate de repede cu ministrul S─ân─ât─â╚ŤiiÔÇŁ, a ad─âugat ministrul Educa╚Ťiei.

├Än prezent, 147 de municipii, ora╚Öe ╚Öi comune din ╚Ťar─â au inciden╚Ťe de peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori, potrivit datelor transmise luni, 10 ianuarie, de Grupul de Comunicare Strategic─â.

Ministrul Sorin C├«mpeanu a declarat c─â ├«nc─â nu exist─â date noi cu privire la rezolvarea contesta╚Ťiei care a blocat achizi╚Ťia de teste de saliv─â pentru ╚Öcoli. ├Äntrebat ├«ns─â dac─â recomand─â ca p─ârin╚Ťii s─â le cumpere copiilor teste din propriul buzunar, ministrul a r─âspuns afirmativ.

ÔÇ×Atunci c├ónd te intereseaz─â s─ân─âtatea propriului copil, r─âspund eu, ╚Öi ├«mi asum acest r─âspuns, da. Am mul╚Ťumit p─ârin╚Ťilor dup─â ce ├«n prealabil am cerut scuze ├«n numele autorit─â╚Ťilor statului rom├ón care nu au putut s─â fac─â posibil─â achizi╚Ťia. Un p─ârinte care ╚Ťine la copilul lui achizi╚Ťioneaz─â test dac─â poate. Protejeaz─â nu numai propriul copil, ci ├«ntreaga comunitate ╚Öcolar─âÔÇŁ, a explicat C├«mpeanu.

florin calinescu png
M─âd─âlina Ghenea, ca o div─â autentic─â jpg
BeFunky collage (16) jpg
BeFunky collage (17) jpg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
anamaria prodan png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 20 mai sf mc talaleu png
calea victoriei zone de promenada jpeg
incarcare iphone jpeg
shurubel
image png
aplicatii de programare jpg