Peste 100 de clase din București, închise din cauza COVID. S-a trecut la învățământ online

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Coronavirusul dă din nou bătăi de cap elevilor și personalului din învățământ. În jur de 105 de clase din București au fost închise în ultimele 7 zile, după ce atât elevii, cât și angajații școlilor au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Peste 100 de clase din București, închise din cauza COVID
Peste 100 de clase din București, închise din cauza COVID

În București, în prima săptămână de reluare a cursurilor în format fizic de după vacanță, la gimnaziu și liceu, 235 de elevi și 42 de angajați au fost confirmați cu COVID-19 și au intrat, astfel, în carantină, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Larisa Gojnete pentru Europa FM.

Peste 100 de clase din București, cursuri online din cauza COVID

La data de 3 ianuarie au revenit la școală elevii de gimnaziu și liceu, iar de atunci, 105 clase din București au trecut în online după apariția cazurilor de infectare, potrivit reprezentantei Inspectoratului Școlar al Capitalei.

De luni, 10 ianuarie, în clase revin și preșcolarii, dar și elevii din clasele primare, în contextul unei creșteri a numărului de infectări cu coronavirus înregistrată în ultimele zile la nivel național și a lipsei testelor de salivă din școli.

Cumpărarea testelor este blocată în prezent, după ce achiziția lor a fost contestată de una dintre firmele participante. Practic, testele de salivă nu vor ajunge nici săptămâna viitoare la elevi, după cum a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România a cerut deja trecerea cursurilor în format online din cauza creșterii ratei de infectare. În aproape 60 de localități din țară, incidența a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Ministerul Educației nu a luat încă nicio decizie în acest sens, însă secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion, spune că nu este exclusă o revenire la cursurile online.

În peste 14.000 de școli din cele aproximativ 18.000 din România, rata de vaccinare în rândul angajaților a depășit 60%, a mai explicat, pentru sursa anterior menționată, Sorin Ion. Acesta este criteriul obligatoriu de îndeplinit pentru desfășurarea orelor în format fizic. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net