Se ceartă pe cadouri? Aşa eviţi «scandalul» de Moş Nicolae

Ultima actualizare:

    Fraţii trebuie  obişnuiţi  de mici să-şi  împartă  între ei  dulciurile şi jucăriile
Fraţii trebuie obişnuiţi de mici să-şi împartă între ei dulciurile şi jucăriile

În loc să fie prilej de bucurie, venirea lui Moş Nicolae poate genera ceartă şi plânsete printre copiii tăi. Motivul de scandal: cadourile. Întotdeauna unuia i se va părea că celălalt a primit daruri mai multe, mai mari sau mai frumoase. Psihologul Mihaela Vintilă îţi spune cum apreciază cei mici valoarea unui dar şi cum să eviţi certurile dintre fraţi.

Oricât de mult ar ţine unul la celălalt, invidia şi gelozia apare inevitabil între fraţi, la un moment dat. Li se pare că părinţii îl iubesc mai mult pe celălalt, sau că îi dau mai multă dreptate, mai multă atenţie.

Oferirea de cadouri este un moment foarte „sen­sibil" - trebuie să îi mul­ţu­meşti pe amândoi! Pentru a reuşi acest lucru e bine să te documentezi din timp, să afli ce şi-ar dori fiecare, eventual să îi plimbi puţin prin magazine, înainte. Dacă în timpul acestor plimbări se îndrăgostesc iremediabil de vreo jucărie, promite-le că vei vorbi cu Moşul să le-o aducă. „Darurile e bine să se axeze pe dorinţele, nevoile, gusturile, vârsta şi sexul fiecărui copil. Întreabă-i ce şi-ar dori să le aducă Moşul. Şi, chiar dacă unul are o listă mai stufoasă, darurile din ghetuţe trebuie să fie absolut la fel, ca valoare", spune psihologul Mihaela Vintilă. Bine bine, dar cum ştie un copil să aprecie­ze preţul cadoului? În primul rând, el nici nu cunoaşte valoarea banului.

simeon stalpnicul png

Potrivit specia­listului, el se ghidează după mărimea obiectului primit. Cu cât e mai mare, cu atât e mai apreciat. Mai ales la vârste fragede copiii apreciază valoarea darului în funcţie de dimensiunea lui.

De Moş Nicolae va fi, totuşi, mai uşor. La această sărbătoare darurile constau mai mult în dulciuri. „Când oferi dulciuri, darurile se pot împărţi echitabil: aceeaşi marcă de ciocolată, acelaşi număr de fructe sau de bomboane. Poţi varia puţin în funcţie de preferinţele fiecărui copil, dar, în principiu, surpriza din ghetuţe trebuie să fie la fel din punct de vedere cantitativ şi calitativ", adaugă psihologul.

Click!spune

Moş Nicolae vine în noapte de 5 spre 6 decembrie şi, spre deosebire de Moş Crăciun, el nu se arată niciodată. Tradiţia spune că vine noaptea şi vede copiii care dorm şi sunt cuminţi, răsplătindu-i cu dulciuri pe care le lasă în ghetuţe.

Însă tot el îi pedepseşte pe cei neascultători, oferindu-le o nuieluşă. Nu aduce daruri substanţiale, doar dulciuri şi fructe. Cu daruri mai bogate, constând în jucării şi hăinuţe, vine Moş Crăciun.

Cumpără jucării şi faci o faptă bună!

Pentru al treilea an consecutiv, magazinul IKEA se alătură campaniei internaţionale anuale a Jucăriilor de Pluş.

Astfel, pentru fiecare jucărie cumpărată până la 29 decembrie, IKEA donează un euro pentru accesul la educaţie al copiilor marginalizaţi, cu dizabilităţi sau cu nevoi speciale. Iarna trecută, campania a dus la strângerea a peste 56.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net