Se întorc ninsorile! Vremea în România se schimbă radical: temperaturile ajung la -3 grade în București

Ultima actualizare:

Avem o primăvară înșelătoare! Dacă până acum ne-am bucurat de vreme plăcută, ei bine, vremea se va răci de săptămâna viitoare spre tristețea celor care se așteptau ca soarele să devină mai generos cu noi. Ce temperaturi ne așteaptă, aflați acum!

Se întorc ninsorile! Vremea în România se schimbă radical
Se întorc ninsorile! Vremea în România se schimbă radical

Duminică, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că vremea se va răci brusc, iar asta presupune și îngheț la sol și vrumă, asta în timp ce vântul se va intesifica, iar precipitațiile  vor curge moderat cantitativ.

În intervalul 27 martie, ora 6:00 - 29 martie, ora 21:00, precipitaţiile se vor extinde treptat dinspre vest şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. Potrivit meteorologilor vin ploile iar în unele zone cantitățile vor depăși 15 - 20 de litri/mp. Din doua parte a nopţii de luni spre marţi (27/28 martie) ne așteptăm la precipitaţii mixte (măzăriche, lapoviţă şi ninsoare), maia les în jumătatea de nord. Asta în timp ce la munte zăpada va cădea, iar în unele zone se va depunde un strat nou de zăpadă. 

Ploaie puternica FOTO Shutterstock jpg

Trebuie să ne așteptăm ca vântul să se intensifice în toate regiunile, ajung în general să sufle cu 45 - 65 km/h, iar la munte va sufla mai tare.

Temperaturile vor scădea neobișnuit de mult pentru această perioadă în toată țara în zilele de marți și miercuri, iar acestea vor fi predominant negative. Astfel, ne așteptăn chiar și la brumă sau îngheț la sol. În seara zilei de luni vor avea loc averse cu caracter torențial, descărcări electrice și chiar căderi de grindină.

Temperaturile nu vor urca în București mai mult de 11 grade Celsius

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie:

În ziua de luni, vremea se va menține caldă pentru această dată, dar va deveni instabilă. Cerul va prezenta înnorări, temporar accentuate mai ales spre seară când vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 4...6 grade."

femeie frig jpeg

Asta în timp ce marți, vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa sub cele caracteristice pentru sfârșitul lunii martie. Cerul va fi mai mult noros și doar trecător se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi în jur de 11 grade, iar cea minimă de -3...0 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumă."

vreme rece frig prognoza luna octombrie bruma jpeg

Nici miercuri situația nu va fi mai diferită pentru Capitală. Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, cu totul trecător vor fi posibile precipitații slabe, iar vântul va prezenta intensificări. Temperatura maximă va fi de 10...11 grade."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net