Când se strică vremea în România! ANM anunță prăpădul în mai multe regiuni din țară

Ultima actualizare:

Se anunță vreme neobișnuit de caldă în acest weekend în sudul și estul țării față de cum ar trebui să fie în această perioadă! Meteorologii anunță că temperaturile pot ajunge chiar și la 25 de grade! Ce ne așteaptă, însă săptămâna viitoare, aflați chiar acum!

Primavara copaci flori FOTO Shutterstock jpg

Căldura va fi înlocuită de o masă de aer rece

Într-un interviu acordat pentru DIGI, meteorologul ANM a declarat că începând de săptămâna viitoare o masă de aer rece, polar venit dinspre nordul Europei va înlocui aerul tropical din nordul Africii, ce ne-a bucurat până acum.

Abia vedem că au înflorit copacii, însă vremea bună nu mai ține mult, așa că în acest weekend trebuie să profităm. 

„Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi acceptabile, cu o vreme deosebit de caldă în sud și est, se vor depăși frecvent 20 de grade Celsius la prânz. Vor fi chiar și 25 de grade în Moldova și Muntenia.

natura primavara jpeg

În schimb, în vest și nord-vest, temperaturile scad față de vineri, vor fi nori și  temporar va ploua. Seara vor fi ploi torențiale, cu descărcări electrice, care apoi se vor extinde în restul țării.

Duminică, inițial vor fi ploi slabe în est, după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia. În rest, încă vor fi temperaturi peste norme, cu valori între 14 si 21 de grade Celsius. Schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare.

Acest aer cald tropical din nordul Africii care ne influențează în weekend va fi înlocuit treptat de o masă de aer rece, polar, dinspre nordul și centrul Europei, așa că luni vremea se răcește în jumătatea de vest.

ploi jpeg

Vor fi temperaturi apropiate de normal, deși încă va fi bine pentru est și sud-est. Marți și miercuri în toata țara vor fi valori sub normele climatologice, cu maxime între 3  - 11 grade Celsius în sud, iar noaptea vor fi valori negative și, local, burniță.", a declarat specialistul pentru DIGI. 

De asemenea, vântul puternic nu ne va ocoli, așa că rafalele pot ajunge chiar și la peste 55 – 60 km pe oră în est și sud est. Asta în timp ce la munte, vântul va sufla cu peste 90 km pe oră. În plus, vor fi și precipitații, iar la începutul săptămânii trebuie să ne așteptăm la ploi în toată țara.

image
image
image
image
image
image
Regina Letizia profimedia 0781349660 jpg
chess g8fdc050a6 1280 jpg
Catalog note scoala elevi profesor FOTO Inquam Photos Octav Ganea jpg
concediu medical freepik jpg
desert ge0e293cbb 1280 jpg
62090193 jpg